Дамски нощници – модни тенденции и критерии при избор

Дамски нощници – модни тенденции и критерии при избор

16 Íîåìâðè 2021 | Infotech.bg

В тази статия ще поговорим за предимствата при носене на нощница, за популярните модели, за вариантите на използваната тъкан, за основните критерии при избор на нощница. Разбира се,ще направим обзор на модните тенденции при дамските нощници.

Много жени спят само в нощници, което е разбираемо. Това е изискано, женствено и съблазнително. Някои модели подчертават прелестните форми, други – умело скриват някои недостатъци на фигурата. Свободните модели са удачен вариант за всяка възраст. Нощницата не сковава движенията. Предлаганите модни варианти се отличават с голямо разнообразие от материали и разни цветове, удовлетворяващи всякакви вкусове, осигуряват женственост и привлекателност на силуета.

С какво е по-полезно да се спи? С нощница или с пижама? Медиците казват, че при избор на дрехи за сън, везните се накланят в полза на нощниците, които не ограничават движенията на тялото и му осигуряват добра вентилация.

Относно тенденциите, дизайнерите са помислили за множество разнообразни модели за всякакви търсения, вкусове и възрасти – никоя жена няма да остане ощетена. Ако направим един бърз обзор на предлаганите варианти, ще видим нощници с тънки презрамки, прозрачни, в еротичен план, в комплект с халати, нощници за бременни или кърмещи майки, за дами с пищни форми, за жени след 50-те.

Вариантите на използваните тъкани са памук, бамбук, коприна, атлас, батист, вискоза, ситец, фина ленена материя.

Основните критерии при избор на нощница, с които трябва да се съобразяваме са стил и кройка, дължина на ръкава, диапазон на размерите, вида на материала, цвета, повода, зарада който купуваме. И, тъй като нощниците са един от най-интимните елементи в дамското бельо, те от пръв поглед може много да кажат за своята собственичка, за нейния темперамент и вкусови предпочитания.

Нежен модел на тънки презрамки си остава най-търсен от младите почитателки на модата. Голите рамене, отворената шия и зоната на деколтето привнасят елегантна секси визия. Моделите шикозно се допълват с дантела, сатенени или копринени ленти , панделки и други. Дължината на този модел варира от привлекателно мини, до разкошно макси.

Прозрачни нощници са за освободените жени, които могат да очароват любимия, да организират шоу или да разкрият свои желания. Украсени са с панделки, набори и игриви волани, с копринени или сатенени декорации.Еротичните модели със сигурност ще събудят скрити фантазии у партньора, подчертавайки женските форми.

Нощница в комплект с халат винаги е била актуален избор. Стилен тоалет за закуска у дома или просто да  се помотаем в свободното време. Подходящ е за жени във всички възрасти.  В случая халатите са с ръкави, а нощницата – с дълбоко V-образно деколте. Съзвучието от цветове, текстури и шарки позволява създаването на красив и стилен образ.

За бременните жени производителите са създали специален вид нощници, за които говорихме в отделни статии. Само отново да напомним, че избраният модел трябва да пада свободно. Размерът трябва да е съобразен с бъдещото нарастване на корема. Материите е най-добре да са памук, трикотаж, фланела.

Дамите с по-пищни форми в никакъв случай не трябва да се отказват от красивите нощници и бельо. Има много модели, които ще ги накара да се чувстват красиви, да им бъде комфортно. Желателно е да не изобилстват от декори. Контрастна панделка или дантелена вложка ще бъдат напълно достатъчни.

Модното цветово разнообразие е голямо. Базовите еднотонни изделия са популярни, както и по-рано. Нощници в пастелни тонове на кремаво, розово, изумрудено и лазурни варианти. За екстравагантните дами – нощници  в наситено синьо, цвят на слива, изумрудени и червени нюанси.