Начало » Туризъм » Зеленият остров - Тасос - сезонът започва

Туризъм


Зеленият остров - Тасос - сезонът започва Зеленият остров - Тасос - сезонът започва

11 Юни 2020 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Туризъм

   increase  decrease

За да ви накараме да влезете в тази приказка на Зеления остров – Тасос, който се намира на северното крайбрежие на Бяло море, в близост до устието на река Места и същински земен рай, ще ви разведем виртуално из неговите обагрени със зелени ниюанси борови гори, простиращи се в околностите на синьото море. Ослепителните места на острова ще ви накарат непременно да го посетите. Приятно четене…

Тасос

Първото място, на което ще се отбием е Лименас. Главният град на остров Тасос, който посреща всичките посетители на острова чрез своите фериботи. Този град туристите най-често наричат „просто Тасос“, известен със своята блестяща история, както и с днешната модернизирана съвременна атмосфера. Местата, които можете да започнете да посещавате ще започнат ор археологическия музей като стигат чак до манастира “ Св. Архангели“. Със сигурност ще трябва да се отбиете във фабриката за зехтин в Лименас, не пропускайте тази изумителна възможност.

Тасос

Лименария, курорт разположен в южната част на острова, известен със своята гостоприемна атмосфера, красиви спиращи дъха стари къщи, малки криви улички е истинско бижу. Там можете да се насладите на спиращата дъха гледка към морето. Както и да прекарате часове разхождайки се из живописната картина към планина Атон на това приятно място.

В непосредствена близост до Лименария е разположен Потос, който притежава изобилие от обекти. Курортът е по-скоро предпочитан от семейства, заради уюта, който създава. Този крайбрежен курорт ухае на спокойствие. Тук се намира и един от най-чистите плажове с кристално прозрачни води.

Тасос

Със сигурност ще обикнете историята на острова. Панагия пресъздава традиционната атмосфрета, селцето се намира на около 10 км. от Лименас и винаги изумява туристите със своите съкровища, каменни улички и старата гръцка атмосфера.

Невероятният Принос е едно от най-известните селища на острова. Разположен между двата града Лименария и Лименас. Скрит в центъра Пирнос обединява няколко различни села с население около 2000 души. Ако го посетите непременно трябва да опитате вкуса на местните продукти. Известен с производството на мед и зехтин, Принос е и прекрасно място за отглеждане на плодове и зеленчуци.

Тасос

Ако обичате древните китни селца, Теологос ще ви впечатли със своята история, криеща се под старинните му местни улички. Там може да посетите музея на селцето, както и да се насладите на архитектурата, струяща се от църкви, които да построени през 17-18в. Теологод някога е бил столица на остров Тасос, която е била основана от бежанци, пристигнали от Константинопол, за да се заселват тук.

Която и точка да посетите на гръцкия остров, ние от туристическа агенция Mistral Travel & Events сме сигурни, че ще останете очаровани от неговото влияние. Изживейте едно гръцко незабравимо преживяване около зелената покривка и морския бриз!

Прочетено: 1814 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.