Начало » Автомобили » Сливането на "Фолксваген" и "Порше" се отлага за след 2011

Автомобили


Сливането на Сливането на "Фолксваген" и "Порше" се отлага за след 2011

09 Септември 2011 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Автомобили

   increase  decrease

"Фолксваген" съобщи, че отлага сливането си с Porsche Automobil Holding SE за след 2011 поради нерешени юридически въпроси и проучва други начини за създаване на интегрирана автогрупировка.

Porsche и Volkswagen през 2009 постигнаха съгласие да сключат сделка за сливане до края на 2011, но през февруари сигнализираха, че процесът търпи отлагане поради съдебни казуси с инвеститори и наказателно разследване на бившия главен изпълнителен директор и финансов ръководител.

В четвъртък германският автомобилостроител обяви, че след обсъждания с "Порше" са стигнали до заключението, че планираното сливане с Porsche SE не може да бъде осъществено във времевата рамка, предвидена в споразумението по въпроса. В отделно изявление от Porsche съобщават, че двете компании не са успели да се споразумеят по оценката на тази марка, изисквана за изчисляване на коефициента на замяна. Германският автомобилен гигант уточнява, че в близките седмици неговият управителен борд ще направи анализ на други потенциални действия за постигане на създаването на интегрирана автомобилна група с "Порше".

Прочетено: 4931 пъти 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.