Начало » Туризъм » Ще строят хотел в Космоса

Туризъм


Ще строят хотел в Космоса Ще строят хотел в Космоса

17 Август 2011 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Туризъм

   increase  decrease

Руснаци ще строят първия хотел в Космоса, съобщава британският в. "Дейли Мейл".

Хотелът ще се намира на 350 км от Земята и ще разполага със седем стаи за гости в четири кабини и с огромни прозорци, от които посетителите ще могат да наблюдават как Земята се върти отдолу.

Самото достигане до хотела ще бъде истинско приключение - то ще отнеме два дни на кораба Союз и съвсем няма да е евтино. Петдневен престой в космическия хотел ще струва около 100 000 паунда, към които ще се прибавят и 500 000 паунда за пътуването.

Хотелът, наречен Commercial Space Station, трябва да отвори врати през 2016 г. и според създателите му ще бъде много по-удобен от Международната космическа станция, използвана от астронавти и космонавти. В безтегловното пространство посетителите ще могат да избират между вертикални и хоризонтални легла. Туристите, които ще бъдат придружавани от опитен екипаж, ще ядат храна, приготвена на Земята, която ще бъде пренасяна в космическия кораб и ще бъде притопляна в микровълнови печки.

Планът на създателите на необичайния хотел е да сложат край на замразените храни, давани на астронавтите, и да ги заменят с деликатеси като задушено телешко с гъби, пюре от бял боб, картофена супа и компот от сливи. Хотелът ще предлага също студен чай, минерална вода и плодови сокове, но алкохолът ще бъде стриктно забранен.

Тоалетните ще бъдат изчиствани с въздух под налягане вместо вода. Отпадъчната вода ще бъде рециклирана, а въздухът ще бъде филтриран, за да се отстранят неприятните миризми и бактериите, и чистият въздух ще бъде връщан в кабината. "Планираният от нас модул няма да прилича на Международната космическа станция.

Хотелът трябва да бъде комфортен отвътре, а през големите прозорци ще може да се наблюдава Земята. Хотелът ще е предназначен за богаташи и за хора, работещи в частни компании, които искат да изследват Космоса", съобщи Сергей Костенко, изпълнителен директор на Орбитал Текнолоджис, която ще строи хотела.

Прочетено: 3251 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.