Начало » Здраве » Щастието води до напълняване

Здраве


Щастието води до напълняване Щастието води до напълняване

04 Май 2011 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Здраве

   increase  decrease

Според специалисти щастието невинаги води до добри неща. Изживяваш мига, но не се замисляш за бъдещето и за здравето си. Тогава, когато човек се чувства щастлив, има склонността да прекалява и да консумира нездравословна храна.

Специалистите твърдят, че когато човек е тъжен, това се отразява негативно и върху начина му на хранене, посочва Men's Health. От друга страна, щастието не е било толкова изследвано от гледна точка на влиянието, което може да има върху начина, по който се храним.

Статия, публикувана в списание "Journal of Consumer Research", се занимава и с тази тема. Учените разглеждат два етапа на позитивните чувства: щастието и надеждата. След тестване на субектите, изследователите установили, че тези, които са щастливи, хапват повече бонбони, тогава, когато им предлагат. Освен това, щастливите са били по-склонни да изберат нездравословна храна. Хората, които имат чувство на надежда, избират по-скоро здравословната храна. Обяснението е, че когато си щастлив, изживяваш изцяло мига и губиш представа за нещата в дългосрочен план. В случая с чувството за надежда, мислиш повече за бъдещето.

С други думи, всичко зависи от факта дали мислим за настоящето или за бъдещето. А храната е важен фактор в подобни ситуации.

Прочетено: 2289 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.