Начало » Лайфстайл » Уеб сайт дава съвети за редуциране на наднорменото тегло

Лайфстайл


Уеб сайт дава съвети за редуциране на наднорменото тегло Уеб сайт дава съвети за редуциране на наднорменото тегло

28 Юли 2007 www.redukcia.com   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

С www.redukcia.com всеки желаещ може „да свали дебелите дрехи” и да се радва на стройна фигура

Посетителите могат да намерят информация за безплатни прегледи при медицински специалисти


От средата на месец юли в интернет пространството е достъпен нов сайт - съветник за здравословно намаляване на теглото – www.redukcia.com. Сайтът дава съвети за трите основни елемента, свързани с отслабването - здравословно хранене, двигателна активност и консултация с медицински специалист. Те са успешно съчетани в комплексната програма за отслабване „Редукция”, която е акцентът в сайта.

Желаещите да се включат в програмата могат да участват и в тазгодишния конкурс за отслабване „Да свалим дебелите дрехи”, който предлага томбола с атрактивни награди от Benetton. В www.redukcia.com са представени около 70 медицински специалиста, които могат да извършат безплатен медицински преглед и да помогнат на желаещите в трудната задача за намаляване на теглото чрез Програма „Редукция”. Повече информация за програмата и за безплатните прегледи, може да бъде получена и на телефон 0800 1 96 69, на цената на един градски разговор от цялата страна.

Освен общите съвети за намаляване на теглото, посетителите на сайта могат да получат и конкретен отговор от специалист на зададен от тях въпрос, както и да се абонират безплатно за месечен електронен бюлетин. В сайта може да бъде изчислен личният индекс телесна маса /ИТМ/ и количеството калории, които се приемат с различните храни. В своите насоки за намаляване на теглото www.redukcia.com се позовава на комплексния подход към отслабването, който включва умерено хранене, движение и консултация с медицински специалисти, които при необходимост могат да предпишат медикаментозно лечение.

ХРАНЕНЕ

Правилното хранене е от определящо значение за постигане на желаните резултати. Посетителите на www.redukcia.com могат да изберат най-подходящата за тях комбинация от храни, която ще им помогне да поддържат здравословно тегло. Това е възможно благодарение на първия комбиниран виртуален калкулатор, който изчислява персоналния индекс телесна маса и необходимия дневен прием на калории. Чрез него всеки лесно може да състави свое лично дневно меню, като следи количеството на приетите калории. В сайта могат да бъдат намерени и съвети за това как да пазаруваме здравословно, как да намалим чувството на глад, каква да е честотата на храненията през деня и др. Повече информация може да бъде намерена в секцията „Хранене” на сайта.

ДВИЖЕНИЕ

Неделима част от програмата за намаляване на теглото е активният двигателен режим, който осигурява по-голям разход на енергия. Така тялото изразходва енергия от резервите си и по този начин се намалява телесното тегло. Най-подходяща за хората с наднормено тегло и затлъстяване е аеробната двигателна активност. Тя включва дейност с повишен достъп на кислород за продължителен период от време и умерена интензивност. Добре е да се изминават по-дълги разстояния в по-бавно темпо, отколкото бързото изразходване на енергия. www.redukcia.com предлага и комплекс от упражнения, които лесно могат да се прилагат в домашни условия. Предлага се и информация колко време е необходимо, за да „се изгорят” калориите, приети с конкретни храни. Повече информация може да бъде намерена в секцията „Движение” на сайта.

КОНСУЛТАЦИЯ

За здравословното отслабване изключително важен е комплексният подход, който освен умерена диета и движение, включва и медицинска консултация и подходящи медикаменти. 70-те специалиста, които са представени в уеб сайта, могат да предоставят необходимите напътствия на желаещите да редуцират теглото си и при необходимост да предпишат медикаментозно лечение, което да улесни този процес.

Проблемът „Наднормено тегло”

От последните проучвания на Световната здравна организация става ясно, че повече от 35 % от хората по света са с наднормено тегло или затлъстяване в различна степен. Това е и една от основните причини за нарастване на смъртността в САЩ. Затлъстяването е не само естетичен, но и здравословен проблем. То се изразява в натрупване на излишно количество мазнини в тялото, в следствие на прием на по-голямо количество калории, отколкото изразходва тялото. В зависимост от степента на това натрупване, състоянието се класифицира като наднормено тегло или като затлъстяване. Всяко от тези състояния носи различна степен на здравен риск и се оценява чрез изчисление на индекс телесна маса.

Прочетено: 5226 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.