Начало » Музика » Последно сбогом с Майкъл Джаксън

Музика


Последно сбогом с Майкъл Джаксън Последно сбогом с Майкъл Джаксън

08 Юли 2009 actualno.com Коментари [1] Категория › Музика

   increase  decrease

Завесата падна за живота и кариерата на Майкъл Джексън след емоционално сбогуване в Лос Анджелис, наблюдавано по телевизиите и интернет от стотици милиони негови почитатели по света, съобщават информационните агенции.

Тялото на Майкъл Джексън бе положено в 14-каратов златен ковчег, отрупан с цветя. Той бе изложен в Стейпълс Тауър за последно сбогом на милионите фенове.

Публичното поклонение, продължило два часа (10 часа сутринта/ 8 вечерта вечерта - наше време), завърши с появата на 11-годишната дъщеря на краля на попа, Парис, която обляна в сълзи трогна присъстващите с думите, че откакто се е родила, нейният татко е бил най-добрият и че тя много го обича. Това бяха и едни от най-милите, затрогващи и автентични думи на церемонията. Без предварително написана реч и без репетиции, момичето с едно просто изречение накара света да се просълзи.

Заедно с Парис Майкъл Катрин Джексън на церемонията присъстваха и нейните братя - Принс Майкъл, на 12 години, и седемгодишният Принс Майкъл Втори, което бе учудващо, тъй като докато беше жив, Майкъл Джексън държеше децата си далеч от светлините на прожекторите, посочва Асошиейтед прес.

Публичното поклонение можеше да се нарече "последното шоу" на Майкъл Джексън, тъй като не приличаше на траурна панихида, а на честване на изпълнителя, чиято преждевременна смърт потресе феновете му и който остави незабравима следа в историята на съвременната музика.

В препълнения с 20 хиляди души Стейпълс сентър прозвучаха изпълнения на Марая Кери, Лайнъл Ричи, Джереми Джаксън, Дженифър Хъдсън, Ъшър.

Затрогващи изявления направиха най-големите музикални икони и политически личности. Брук Шийлдс, близка приятелка на Джексън (която през цялото време плачеше и му прочете откъс от "Малкия Принц"), Мартин Лутър Кинг - Трети и сестра му Бърнис, Меджик Джонсън и Кобе Брайънт, създателят на "Мотаун Рекърдс" Бери Горди, Куийн Латифа бяха само част от дошлите да се преклонят пред Краля.

Кулминацията на церемонията беше, когато десетки певци се качиха на сцената и изпяха "We Are The World" и "Heal The World", реплика на част от несъстоялото се шоу This Is It.

Прочетено: 3058 пъти



 

Коментари

04 Октомври 2009 ИВА:

ЕДИНСТВЕННИЯ ГЕНИЙ В МУЗИКАТА И ТАНЦА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА- ТОВА Е МАЙКЪЛ ДЖАКСЪН. НАЙ-ВЕЛИКИЯ ПЕВЕЦ, ТАНЦЬОР, ТЕКСТОПИСЕЦ, ХОРЕОГРАФ И ШОУМЕН , ВСИЧКО КОЕТО Е СЪЗДАЛ Е УНИКАЛНО И ВЪЛШЕБНО, НЕПОВТОРИМО. ВЕЛИК ЧОВЕК С ГОЛЯМО И ЧИСТО СЪРЦЕ И АНГЕЛСКА УСМИВКА . ТОЙ ИСКАШЕ ДА НАПРАВИ СВЕТА ПО -ДОБЪР И УСПЯ СЪС СВОИТЕ ПОСЛАНИЯ ОТ ПЕСНИТЕ СИ КЪМ ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА И СЪС СВОЯТ ПРИМЕР ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ. МНОГО ПОМИЯ СЕ ИЗЛЯ ВЪРХУ НЕГО ,МНОГО ПРОСТОТИЙ СЕ ИЗПИСАХА НО ТОЙ НЕ КАЗА ЛОША ДУМА ЗА НИКОЙ, ЗАЩОТО Е ВЕЛИК ЧОВЕК. ЕДНО Е СИГУРНО , ЧЕ ТОЙ ЩЕ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ В ИСТОРИЯТА НА МУЗИКАТА КАТО ЛЕГЕНДА И ЩЕ ЖИВЕЕ В СЪРЦАТА НА МИЛИОНИ ХОРА ПО СВЕТА. ПОЧИВАЙ В МИР МАЙКЪЛ И ПОКЛОН ПРЕД ТЕБ

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.