Начало » Лайфстайл » Благотворителна инициатива 'Подари мечта'

Лайфстайл


Благотворителна инициатива  'Подари мечта' Благотворителна инициатива 'Подари мечта'

22 Ноември 2007 Infotech.bg Коментари [1] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

На 20 ноември 2007 г. (вторник), от 19.00 часа, в Гранд Хотел София, зала София, в навечерието на Деня на християнското семейство, се състоя благотворителната инициатива “Подари Мечта”. На събитието на уникален благотворителен търг бяха събрани 30 000 лева за бъдещите и настоящите деца на България.

Своя лична вещ дариха за каузата известни личности. Сред предметите на звездите на търга бяха обявени кученце на кмета на София – Г-н Бойко Борисов и рокля и ботуши на Лили Иванова. С предмети се включиха още Васил Найденов, Венета Райкова, Гала, Димитър Бербатов, Борислав Михайлов, Димитър Рачков, Васил Василев - Зуек, Дони, Орлин Горанов, Катето Евро, Белослава, Юлияна Дончева, Иван Балсамаджиев, Марта Вачкова, Наталия Симеонова, Жени Живкова, Морган Фрийман, Антонио Бандерас и редица други.

На благотворителната вечер, Людмила Филипова – инициатор и организатор на събитието – подари мечта на 5 семейни двойки с кодови имена Люляк, Минзухар, Орхидея, Кокиче и Лале. Те бяха изтеглени на специално организирана томбола, в присъствието на нотариус, в която участваха двойки, изпратили свои писма с желание да бъдат подпомогнати за ин-витро процедури. Г-жа Филипова дари хонорарите си от продажбите на книгата си “Червено злато”, в тираж с “24 Часа”, възлизащи на стойност 7 500 лева. Средствата бяха разпределени между петте двойки, които ще получат по 1 500 лева за медикаменти и осигурени безплатни процедури в клиники по ин-витро.

Така общата събрана сума, възлезе на 37 500 лв.

Сред най-активните участници на търга се отличиха Г-н Валентин Михов, президент на Професионална футболна лига, който закупи ботушите на Лили Иванова, снимка и шапка с автограф на Антонио Бандерас, картина на Стефка Костадинова и др.; Г-н Миню Стайков, собственик на “Винпром Карнобат”, който спечели в наддаването за оригиналната дисертация на Людмила Живкова и Г-н Веселин Балевски, новият собственик на кученцето на кмета на София – Г-н Бойко Борисов. Роклята на Лили Иванова стана притежание на Емануела Николова.

Средствата, събрани на благотворителния търг, ще бъдат дарени на семейства, които се подлагат на ин-витро процедури, но нямат средства за тази дълго таена мечта. Повече от 250 000 семейства в България всяка нощ заспиват с една единствена мечта – да имат дете. За всички тях единственото решение са процедурите за асистирана репродукция, която струва средно 5 000 лв. Повечето български семейства получават общи доходи до 500 лв. Ще бъде подпомогната и инициативата за реализиране на проекта “Защитено жилище ЗАЕДНО” - изграждане на сграда, която да се превърне в дом за интегриране на младежи, напуснали домовете за деца, лишени от родителски грижи поради навършване на пълнолетие.

Благотворителната вечер „Подари мечта” се инициира и организира от Людмила Филипова. Тя е една от най-продаваните български писатели, журналист и автор на романите „Анатомия на Илюзиите” (Ciela 2006), „Червено злато” (Ciela 2007) и „Излюпване” (предстои януари 2008).

В инициативата се включи “Център по Репродуктивна медицина и оплождане ин-витро – София”, ръководен от Д-р Явор Владимиров. На спечелилите желаещи двойки, екипът ще осъществи безплатно процедурите по ин-витро оплождане. Специализирана АГ болница “Атанас Щерев” ще помогне на още 3 двойки, като поеме безплатно техните прегледи и консумативи.

Средствата предназначени за семействата ще се изплащат на ин-витро центровете, избрани от самите кандидати. Даренията ще се събират в сметка на регистрираната в обществена полза Фондация “Помощ за благотворителността в България” (ФПББ), която ще контролира изразходването им и ще издаде документи на дарителите.

Инициативата се осъществява с изключителното съдействие на вестник „24 Часа”, Издателство Сиела, Гранд Хотел София, Богдан Томов, Раух България, Перно Рикар България, ПР агенция PR Team, списание ОК! и Агент Тенев.

Топ 10 на най-скъпо продадените предмети на търга

  1. Българска овчарка, кученце на 40 дни, син на Арес – кучето на Бойко Борисов; собственик Г-н Веселин Балевски, член на изпълнителния комитет на БФС, стойност 5 000 лева
  1. Рокля от изпълнение на Лили Иванова; собственик Г-жа Емануела Николова; стойност 4 500 лева
  1. Ботушите на Лили Иванова, с които за първи път стъпва на Шанз-Елизе; собственик Г-н Валентин Михов, президент на Професионална футболна лига, стойност 2 200 лева
  1. Лична фланелка с автограф на Димитър Бербатов; собственик Росен Плевнелиев, Линднер България, стойност 1 700 лева
  1. Уникална, ръчно изработена и рисувана книга с единствен номер. Текстове на Стефан Цанев, графики на Стоян Цанев; собственик Г-н Миню Стайков, собственик на “Винпром Карнобат”, стойност 1 500 лева
  1. Собствена снимка и шапка с логото на Гранд Хотел София с автограф на Антонио Бандерас; собственик Валентин Михов, президент на Професионална футболна лига, 1 500 лева
  1. Оригинална дисертация на Людмила Живкова; собственик Миню Стайков, собственик на “Винпром Карнобат”, стойност 1400 лева
  1. Тибетска броеница, докосната от Далай Лама на Дони; собственик Г-жа Грета Чепишева, стойност 1 000 лева
  1. Карикатура, рисувана от Анри Кулев, в рамка; собственик Иван Ангелов, генерален мениджър на Гранд Хотел София, стойност 1 000 лева

  2. Оригинален текст на песента “Детски спомен” в рамка на Кристина Димитрова и Орлин Горанов, стойност 1 000 лева

Прочетено: 5264 пъти



 

Коментари

19 Септември 2009 О_о:

Господи...

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.