Начало » Музика » Вече са ясни новите изпълнители и песни за “Пирин фолк” - Сандански 2007

Музика


Вече са ясни новите изпълнители и песни за “Пирин фолк” - Сандански 2007 Вече са ясни новите изпълнители и песни за “Пирин фолк” - Сандански 2007

11 Юли 2007 MSAT   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

24 нови авторски македонски песни и 21 изпълнители ще се състезават тази година на поредното 15 издание на Международния фестивал “Пирин фолк”-Сандански. След предварителната селекция от 70 песни и 40 изпълнители беше изтеглен и жребият по който ще се представят изпълнителите и песните на сцената в летния театър в Сандански.

В първата фестивална вечер за “Изпълнителско изкуство” ще се състезават 21 изпълнители, а във втората вечер за “Авторска македонска песен 24 композиции на различни творчески екипи,съобщи Изпълнителния директор на телевизия MSAT и Директор на фестивала Виктория Миткова.

В селекционното жури участваха народната певица Янка Рупкина, Мария Градешлиева, директор на училището по фолклорни изкуства в град Котел, Олга Сегаева, музикален редактор в БНР и други.

Голямото завръщане на сцената на “Пирин фолк”-Сандански 2007 ще направи тази година Цветелина с песента “Писмо от чужбина”. След като спечели наградата на публиката и трета награда на журито за песента “Син си имам” през 2000 година Цветелина отново дава сериозна заявка за “Пирин фолк” в конкурса за “Авторска македонска песен”. От музикалните компании тази година в жестока конкуренция застават една срещу друга сексапилната Силвия от “Пайнер Мюзик” и скандалната изпълнителка от “Ара Мюзик” Емануела.

От утвърдените изпълнители публиката ще види в конкурса за “Авторска македонска песен”- Райна с песента “Послание”,Татяна с песента “Отново в Сандански”, Борис Дали с “Хайдушка жалба”, Лили Цветкова с песента “Мост ле зидале” в конкурса за “Изпълнителско изкуство” и още: Яница, Радостина Паньова и други.

Младите звезди на “Пирин фолк” тази година ще бъдат: Здравко Мандаджиев, Мариана Тодорова, която спечели наградата на Министерството на културата през 2006 година, Карамфил Божиков,Антония Харизанова, Христо Косашки, Еми Попова, Виктория Дайреджиева, Гергана Михова и Никола Тодоров. Това са изпълнители с изключителни гласови и музикални възможности и от тях музикалните компании ще изберат своя нова звезда, коментираха музикалните специалисти.

Участниците от Гърция,Сърбия и Македония ще участват и в двете конкурсни програми на фестивала.

Режисьор-постановчик на “Пирин фолк”- Сандански 2007 ще бъде Стефан Милов, който обеща изцяло нов декор и визия на фестивала. В момента се подбират водещите и изпълнителите, които ще имат рецитали по време на фестивалните вечери.

Телевизия MSAT и община Сандански са съорганизатори на фестивала за поредна година и обещават качествена музика и класни изпълнители.Фестивала е с международен статут от 2004 година и се провежда под егидата на Министерството на културата.

Фестивалното жури ще гласува за втора поредна година явно и директно в ефир.

Фестивала “Пирин фолк”- Сандански ще се проведе на 7,8 и 9 септември в Летния театър на курортния град и ще се излъчва директно по MSAT, Планета тв, ФЕН тв, а последната вечер и по сателитния канал ТВ България, както и по фолклорните телевизии “Планета фолк” и “Фолклор тв”.

Участниците в предстоящото 15 издание на фестивала ще бъдат представени в предаването “Песните на Пирин фолк”, което се излъчва по MSAT всяка неделя от 12.40 ч. и в понеделник от 20.00 ч.

Снимка: Сцената на Пирин фолк 2006 © MSAT

Прочетено: 5408 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.