Начало » Технологии » София с коледна украса от мишки

Технологии


София с коледна украса от мишки София с коледна украса от мишки

05 Декември 2007 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Технологии

   increase  decrease

На 5 декември (сряда) в 11.00 часа, на площад “Славейков”, пред Столична библиотека, беше украсена уникална Коледна елха с мишки за компютър. Инициатор на събитието е Интернет доставчикът БОЛ.БГ. На събитието Г-н Димитър Ганчев, управител на интернет компанията, постави една от уникалните коледни играчки – изрисувана мишка за компютър.

Повод за нестандартната украса е и предстоящата 2008 година, която по Китайския календар е година на мишката. Четиридесет броя специално изрисувани мишки бяха закачени на триметрово, живо коледно дърво. Уникалните произведения на изкуството са дело на първокласници от 38 СОУ “Васил Априлов”. Елхата ще радва столичани до края на месец януари 2008 г.

След края на периода, през който живото дърво ще краси площад “Славейков”, се предвижда то да бъде засадено в столичен парк.

На над 5 млн. лева се изчисляват инвестициите предвидени за изграждането на високоскоростната оптична мрежа с пълно покритие за град София. Това включва и изкупуване и обновяване на съществуваща мрежа на по-малки квартални доставчици. В момента услугите на BOL.BG достигат до около 40 % от домакинствата в София. За последните 6 месеца ръстът на развитие на мрежата на BOL.BG е двоен, а покритието в София е нараснало на 100%.

През месец април 2007 г. за първи път в България Интернет доставчик предостави възможност на потребителите си да слушат легално българска музика, с платени авторски права, благодарение на платформа за легална дистрибуция на българска музика. Това стана възможно чрез партньорството на BOL.BG с итернет сайта mvbox.bg. С тази нова услуга за първи път в България Интернет доставчик пое отговорността за заплащането на авторските права.

Прочетено: 5111 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.