Начало » За дома » NIDO представи колекцията „LUNA” сред космически декори

За дома


NIDO представи колекцията „LUNA” сред космически декори NIDO представи колекцията „LUNA” сред космически декори

18 Май 2007 NIDO   |  Коментари [0] Категория › За дома

   increase  decrease

Обновеният шоурум на NIDO се превърна за една нощ в космически кораб. Повод за преобразяването стана представянето на „LUNA” – първата линия офис-обзавеждане на италианския дизайнер Паоло Пининфарина. Специални гости на събитието бяха представители на над 30 италианскки мебелни фабрики, чийто представител за България е NIDO. Всички гости получиха напитки в епруветки и храна на хапчета, а сервитьорите бяха облечении в скафандри. На гостите бе предложен и кратък филм-виртуална разходка в шоурума на NIDO.

Новият шоурум на мебелната къща е разположен на площ над 3500 кв.м на четвъртия етаж на ЦУМ. В него са представени над 50 мебелни композиции за различните зони на дома – дневна, кухня и трапезария, спалня, баня, градина, в най-различни стилове – от класически до футуристичен.

Най-новото предложение от NIDO е колекцията „LUNA”, произведена от италианската фабрика Уфикс по дизайн на Паоло Пининфарина. С представянето на колекцията офис и домашно обзавеждане на Пининфарина и “Uffix”, NIDO за пореден път ни прави съпричастни на най-новото в световния интериорен дизайн.

Световната премиера на линията мебели за дома «LUNA» се състоя преди броени седмици на Мебелното изложение в Милано. Офис-серията пък е отличена с първа награда в категорията Wellness@Work („Удоволствие и работа”) на миналогодишното Мебелно изложение в Милано.

Формите на мебелите «ЛУНА» напомнят меките, аеродинамични линии, с които е характерен и автомобилният дизайн на Пининфарина. Конструкцията на директорското бюро представлява монолитната основа от стомана без допълнително сглобяване. Върху нея е разположен работният плот на бюрото от масивно стъкло с дебелина 15 мм, в комбинация с естествена кожа. Предложението на Пининфарина за офиса продължава със с стенен модул, в който е вграден мултимедиен екран. Навигацията се осъществавя чрез безжична клавиатура и джойстик. Колекцията се допълва от внушително директорско кресло и ергономични посетителски столове в черно. «LUNA» се представя у нас в стилно графитено сиво, но се предлага също и в наситено червено и в класическо синьо.

Мебелна къща NIDO

Само за пет години фирмата успя да се превърне в синоним на италианския стил в обзавеждането и водещ доставчик за българския пазар. Фирмата е представител за България на над 70 италиански фабрики. Предложенията на NIDO за обзавеждането на дома, офиса, хотела и пространството около тях варират от стилни класически решения до авангардни мебели от бъдещето. NIDO е автор на интериорните решения на множество обществени пространстра – кинокомплексите „Арена” в София, Офисите на телевизиите бТВ, ББТ и Нова ТВ, клуб Ескейп, бар „By The Way”, къщата на „Star Academy” и много други.

Пининфарина Груп е една от най-известните и влиятелни дизайнерски компании в света. Името на Пининфарина се свързва с някои от най-луксозните марки автомобили като «Ферари», «Мазерати», «Алфа Ромео». От 30-те години на миналия век до сега команията е автор на дизайна на над 150 модела «Ферари». Също толкова активно е и сътрудничеството на групата с «Мазерати», чийто последен хит – Мазерати GT от 2006 г., е с дизайнерската марка на Пининфарина.

Освен в полето на автомобилния дизайн, Пининфарина груп работи и по проекти за промишлен и интериорен дизайн, дизайн на потребителски стоки, както и на луксозни чартърни самолети и яхти.

Прочетено: 7368 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.