Начало » Любопитно » Отегчени ли са мъжете, които флиртуват на работното си място?

Любопитно


Отегчени ли са мъжете, които флиртуват на работното си място? Отегчени ли са мъжете, които флиртуват на работното си място?

13 Юли 2011 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Любопитно

   increase  decrease

Мъжете, които флиртуват на работното място, не го правят непременно защото смятат колежката си за привлекателна, а просто защото са отегчени от работата си.

Учени от университета в Съри попитали 200 мъже и жени на възраст между 21 и 68 години дали флиртуват на работното си място, т.е. възприемат "двойствено, целенасочено поведение, което може да бъде възприето като сексуално мотивирано". Участниците в изследването, които били с различни професии - от адвокати, брокери, служители в благотворителни организации до държавни служители, трябвало да отговорят и на въпроси, свързани с характера им, със степента им на задоволство от работата и за тежестта на работата им. Резултатите показали ясни различия между двата пола. Жените, които флиртували на работното място, били също толкова щастливи от работата си, колкото колежките им, които поддържали строго работни отношения. Но флиртуващите мъже били по-малко доволни от работата си. "Предишни изследвания показаха, че хората флиртуват по различни причини, сред които повишаване на самоувереността, за забавление или в търсене на романтична връзка. Ако мъжете се чувстват незадоволени от работата си, те могат да използват флирта като начин да поддържат форма.

Макар че флиртът може да има положително влияние, прекаленото флиртуване на работното място може да е признак, че сте недоволен от работата си или просто сте отегчен", казва психоложката Чади Муса, която осъществила изследването. Според проучването, поръчано от сп. "Харпърс Базар", което било осъществено през 2007 г., повечето работещи жени имат за началници мъже и са готови да флиртуват, за да се издигнат на по-висока позиция. То показва също така, че жените смятат другите жени за основните си конкуренти на работното място.

Прочетено: 2597 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.