Начало » Любопитно » Международен екип присади коса с технологията SmartGraft

Любопитно


Международен екип присади коса с технологията SmartGraft Международен екип присади коса с технологията SmartGraft

28 Юли 2018 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Любопитно

   increase  decrease

За първи път в България международен екип от световно признати специалисти извърши съвместна процедура по трансплантация на коса със SmartGraft - първата в Европа иновативна технология за осъществяване на тази процедура.

Процедурата беше изпълнена в клиниката по естетична дерматология и трансплантация на коса VDerm & EO Dent в София, където д-р Матилде Брайтенбаух, съвместно с д-р Евгени Шарков и неговия екип, извършиха напълно автоматизираната трансплантация на 2500 космени фоликула - чрез единствената на Балканите SmartGraft апаратура.

Използвана беше т.нар. FUE-техника (follicular unit extraction), при която космите се присаждат един по един - от донорната в засегнатата зона.

Присаждането на космени фоликули от тилната зона, които не притежават рецептори за тестостерона, осигурява доживотна зона, предпазена от по-нататъшно оплешивяване. Постига се максимално естествен резултат, при което новоприсадената коса продължава да расте, а също може да се боядисва и подстригва, посочват в съобщение от клиниката. SmartGraft e апаратура, лицензирана и специализирана в трансплантацията на коса по света. Апаратурата има широк успех и позитивен отзвук сред пациентите в САЩ, където се използва в едни от най-известните клиники за присаждане на коса. Екипът на клиниката по естетична дерматология VDerm & EO Dent е преминал специален курс на обучение в Щатите и е сертифициран за работа с пациенти посредством технологията SmartGraft.

Международен екип присади коса с технологията SmartGraft

Международен екип присади коса с технологията SmartGraft

Снимки: клиниката

Прочетено: 2813 пъти 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.