Начало » Лайфстайл » М-Тел е спонсор на благотворителната инициатива „Направи ангел с мен”

Лайфстайл


М-Тел е спонсор на благотворителната инициатива „Направи ангел с мен” М-Тел е спонсор на благотворителната инициатива „Направи ангел с мен”

11 Декември 2007 Mtel   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

„Направи ангел с мен” – това е благотворителната инициатива, в която в продължение на 12 дни близо 60 деца взеха участие. Сред тях има деца с увреждания, лишени от родителски грижи, с временно настаняване в домове и такива, претърпели насилие. Всички те успяха да нарисуват и изработят от хартия, дърво и глина прекрасни творби на тема „Ангели”. Техни верни помощници бяха художниците от конкурса „Годишни награди за съвременно българско изкуство на М-Тел”, както и художници, излагали творбите си в галерия “Център ателие Николай Шмиргела”. Проектът е с инициатор госпожа Ирина Баткова и се осъществява с подкрепата на М-Тел.

Целта на инициативата е в навечерието на Коледните и Новогодишни празници да се извадят от анонимност децата, на които се даряват средства, храна или вещи. Те получиха безценен досег с творчеството, представяйки се пред хората като истински творци и личности. Чрез своето изкуство, те успяха да претворят своя уникален свят и представите си за реалността и нейните духовни и артистични измерения, както и да се запознаят лично с хората, които ги подкрепят.

Творбите, изработени от децата, както и експонати на участвалите в проекта художници, ще станат част от експозиция под надслов „Ангели”. Откриването на изложбата ще се състои на 20 декември от 19 ч. в галерия “Център ателие Николай Шмиргела”, като тогава ще се проведе и благотворителен търг.

По време на изложбата посетителите ще имат възможност да станат свидетели и на специално заснетия филм, отразяващ целия процес на работа по създаването на произведенията от младите творци и техните небезизвестни помощници. Сред тях се открояват имената Димитър Чолаков, Любен Генов, Младен Младенов, Даниела Тодорова, Росен Рашев, Анжела Минкова и Димитър Грозданов. Събраните средства ще са в помощ на малките таланти и ще допринесат за закупуването на скъпоструваща рехабилитационна техника.

Прочетено: 3380 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.