Начало » Лайфстайл » Аромати и вино от българското гурме общество

Лайфстайл


Аромати и вино от българското гурме общество Аромати и вино от българското гурме общество

21 Март 2008 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

На 20.03.2008 г. (четвъртък), от 13.00 ч., в Гранд Хотел София, зала “Триадица 2”, се състоя първото тематично събитие на Българско гурме общество. То премина под надслов „Аромати и вино от Българско гурме общество”.

Медийният обяд бе под знака на ароматите и виното. Напитките бяха от най-луксозните серии на “Вила Любимец” и “Вила Хисар”. Сомелиерът Таньо Шишков, технологът от “Вила Любимец” Екатерина Гаргова и председателят на “Евро-Ток” България Жоро Иванов се погрижиха за гурме представянето на избраните ястия и напитки: Совиньон Блан 2006, “Вила Хисар”, в комбинация със сирене Моцарела; Шардоне 2006, “Вила Хисар” със Златен медал на Винария 2007 с козе сирене; Мавруд Премиум Резерва 2005, “Вила Любимец” в съчетание със сирене Мимолет и Мерло Премиум Резерва 2005, “Вила Любимец”, получило Сребърен медал от Vinalies Internationales 2008, със сирене Пармезан.

Бяха представени общо четири аранжировки от екзотични и пролетни цветя, като всяка една се яви като допълваща нотка с характерния си аромат към този на съответното вино. Специалистът-флорист Дора Балканска от бутик за цветя Niko Garden разкри кои са подходящите цветни аромати. Всеки един от присъстващите имаше възможността да се наслади на конкретното ухание от специално селектираните аранжировки при поднасянето на вината Совиньон блан, Мавруд, Мерло и Шардоне.

През годината Българското гурме общество ще организира дванадесет тематични събития. На всяко едно от тях най-добрите български и европейски специалисти ще представят различни продукти и услуги от световната гурме култура. Събитията ще бъдат разделяни на две части – медиен обяд и вечерен коктейл, на който ще могат да присъстват само членове на обществото.

Основна цел, която си поставя обществото, е да реализира няколко общественозначими каузи. Една от тях се предвижда да бъде организиране на специализиран курс (семинар) за обучаващите се в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. На него най-добрите специалисти ще споделят своя професионален опит.

Българското гурме общество е независима организация, чиято цел е да популяризира гурме културата в България. Нейните членове са изявени личности в сферата на бизнеса, изкуството, културата, спорта и политиката. Те ще наброяват до 200 души в рамките на една календарна година. Членството не се заплаща. Конфиденциалността на членовете е гарантирана в случай, че те не искат да обявяват публично участието си в неправителствената организация.

Прочетено: 4050 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.