Начало » Технологии » Google е най-посещаваният сайт в Европа

Технологии


Google е най-посещаваният сайт в Европа Google е най-посещаваният сайт в Европа

05 Юни 2007 Actualno.com   |  Коментари [0] Категория › Технологии

   increase  decrease

Търсещата машина Google е най-популярният сайт в 13 от 16 водещи европейски страни, установява проучване на comScore. На второ място в повечето страни е Microsoft, а Yahoo заема третото място. Потребителите на интернет в Обединеното кралство прекарват почти един ден и половина онлайн всеки месец, което е повече отколкото в останалите страни на Европа или в САЩ, предава technews.bg.

Според проучването на comScore за интернет активността, Великобритания има най-активното онлайн население в Европа, с най-високи средни стойности по няколко показателя: интернет потребители дневно - 21.8 милиона; брой дни на интернет потребление - 21 на потребител; прекарано онлайн време за един месец от един потребител - 34.4 часа.

Средно през април всеки ден е имало по 122 милиона европейци онлайн на възраст над 15 години, а в САЩ този брой е бил 114 милиона, отчита проучването.

Средностатистическият европеец е бил онлайн (от офиса и дома) средно в 16 дни и половина месечно и е сърфирал в интернет общо 24 часа, посещавайки 2662 уеб страници.

В Европа обаче се наблюдават и някои съществени разлики. Германия има най-голямото онлайн население, съставено от 32.6 милиона души на възраст от 15 и повече години.

В същото време Холандия и скандинавските страни са с най-висок процент на населението, използващо интернет. Средният шведски потребител разглежда 4019 уеб страници месечно, което е с 51% над средната за Европа бройка.

Прочетено: 2977 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.