Начало » Мода » easyJet couture - бордовият екипаж на easyJet създаде дизайна на новата си униформа

Мода


easyJet couture - бордовият екипаж на easyJet  създаде дизайна на новата си униформа easyJet couture - бордовият екипаж на easyJet създаде дизайна на новата си униформа

17 Октомври 2007 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Мода

   increase  decrease

easyJet отново бележи първенство в индустрията – този път с новата униформа на бордовия персонал в Европа – много стилни и по-официални нови униформи, създадени от... самите членове на екипажа.

През последните 12 години членовете на бордовия и наземния персонал на easyJet винаги са имали много спортно-елегантен вид, който беше нарочно подбран, за да внесе повече забавление при полета и да направи екипажа по-леснодостъпен. Първата униформа през 1995 г беше изчистена комбинация от черни джинси и оранжево поло с надпис на гърба „I’m an easy crew member’ – (Аз съм easy член на екипажа)”. Тази униформа се променяше през годините – черни панталони и оранжеви ризи, но спортно-елегантният вид си остана.

Тъй като easyJet се разрастна до четвъртата по големина авиокомпания в Европа и транспортира над 37 милиона пътници годишно, авиокомпанията искаше да обнови своя имидж, така че той да отразява как компанията е „узряла” като бизнес, докато все още поддържа своето забавно и достъпно отношение.

В типичния за easyJet стил, вместо да следва другите авиокомпании и да наеме топ модни дизайнери за баснословна суми, за да бъде в крак с последните тенденции, авиокомпанията е първата, която даде възможност на тези, които ще носят униформата – своя бордови екипаж, възможността да проявят творчество и да проектират нещо, което е подходящо за техните специфични нужди.

Бордовият екипаж на easyJet беше поканен да участва в конкурс за дизайн на новата униформа, която да им дава възможност да се чувстват удобно и уверени на работа. След стотици кандидатури, три дизайна бяха избрани и след това членовете на бордовия екипаж гласуваха за своето предпочитание.

Дизайнът, класиран на първо място „Официално и Очарователно” е резултат от общите усилия на трима членове на бордовия екипаж - АнМари Куфе, Ливърпул, Джоан Тод и Кърт Уилсън, Гетуик. С много по-симпатичен и по-официален вид, дизайнът е съставен от няколко части - оранжева или бяла риза, сако, или елече, така че екипажът да може да прави свои собствени комбинации в израз на своя собствен стил и индивидуалност.

Анди Харисън, Главен изпълнителен директор на easyJet коментира: „Гордея се с нашия бордови екипаж, че се справи с целия процес по дизайна, подбора и производството на новата униформа – без допълнителни разходи към предишния дизайн. Това наистина е голямо постижение. Щом нашият екипаж се чувства удобно и професионално в своите униформи, това ще им помогне да предоставят най-доброто обслужване на нашите клиенит – в края на краищата, те се срещат с повече от нашите клиенти, отколкото всеки друг и най-добре въплъщават идеята на easyJet „ниски тарифи с грижа и удобство.”

Прочетено: 4152 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.