Начало » Музика » Demis Roussos - “Mon Amour”

Музика


Demis Roussos - “Mon Amour” Demis Roussos - “Mon Amour”

04 Юли 2007 Ka Music +   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Mon Amour се нарича новият албум на Демис Русос, който излиза на музикалния пазар у нас. Колекцията събира 11 от най-емблематичните любовни песни на гръцкия певец и е едно невероятно преживяване не само за феновете на изпълнителя, но и за всички, които се намират в плен на едно от най-истинските чувства – любовта. Всичките парчета тук са на френски език и представляват вълнуваща компилация от произведения с класически звук и примамлива топлина и чувственост.

Това до голяма степен се дължи на неповторимото присъствие на самия Демис Русос, чийто глас се равнява и по сила, и по въздействие само с този на тримата тенори Карерас, Доминго и Павароти. Гръкът е роден през 1946 г. под името Артемиос Демис Вентурис Русос в Александрия, Египет, в семейството на гръцки емигранти. По-късно семейството му се връща в Атина, където Демис започва да си изкарва хляба с различни музикални групи като The Idols и We Five, а в края на 60-те основава и бандата Aphrodite's Child. Там свири заедно с Вангелис, с когото продължават успешното си сътрудничество много след разпадането на Aphrodite's Child през 1972 г. Стартира уверено соло кариерата си през 70-те с On the Greek Side of My Mind – първият от няколко хитови албума, съдържащи силни композиции като Forever and Ever, My Friend the Wind и Lovely Lady of Arcadia. През 90-те стилът на Русос продължава да се развива – в албумите си Immortel, Serenade и In Holland той включва широка гама от електронни и етно елементи.

Русос неведнъж е пял в България, като един от най-силните му концерти е в рамките на фестивала Златния Орфей през 1995 г. Миналата година той за пореден път изненада феновете си в България с общия концерт, който изнесе, заедно с Лили Иванова.

Парчетата в албума Mon Amour:

1. Mon Amour
2. Tout Ce Que Je Cherche Est En Toi
3. Les Oisseaux De Ma Jeunesse
4. Mouris Aupres De Mon Amour
5. Apres La Fin Du Monde
6. Amis Pour la Vie
7. Comme Le Vent D’Hier
8. Le Grec
9. Ouverture: Act De Provence
10. Sandra, Princesse Rebelle
11. Prier

Прочетено: 4235 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.