Начало » Любопитно » Български звезди стартираха националната кампания „Децата мислят зелено”

Любопитно


Български звезди стартираха националната кампания „Децата мислят зелено” Български звезди стартираха националната кампания „Децата мислят зелено”

29 Май 2015 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Любопитно

   increase  decrease

Днес, редица популярни личности подариха много настроение и позитивни емоции на децата от 164 ОДЗ „Зорница“ в кв.Горна Баня-София. Веригата магазини „HomeMax” стартираха национална инициатива под наслов „Децата мислят зелено”. Тя има за цел да насърчи най-малките към опознаване на природата и да ги възпита да отглеждат, да се грижат и да се радват на заобикалящата ги среда за една по-красива и зелена България. Кампанията започна със засаждането на цветна градинка в двора на детското заведение. Сред изявените имена, които се включиха активно в мероприятието бяха актрисата Лили Маравиля, Мис България 2007 Юлия Юревич, писателката Людмила Филипова, собственичката на модна агенция „Ивет Фешън“ Ивета Григорова, топ-модела на „Ивет Фешън“ Деси Савова, актрисата и модел Деси Зидарова, поп певицата Вяра Атова и аренби изпълнителя Бобо. В периода май-юни 2015, детски градини от цялата страна ще имат възможност да се включат в кампанията. „HomeMax“ ще подари над 1000 пакета с различни семена и луковици - на цветя и зеленчуци, над 200 декоративни и овощни дървета и красиви вечно зелени храсти. За всяка отделна градина са предвидени голям пакет с различни растения- по 5 дръвчета, 7-8 пакета със семена по избор още толкова пакета с луковици и за най-бързите ще има и от растението Туи. Семената, овошките и цветните луковици ще се раздават, докато приключат наличностите или до края на месец юни. Детските заведения от своя страна ще имат възможност да разкрасят дворчетата си, като засаждането, отглеждането и грижата за растенията ще се прави от самите възпитаници, за да създадат умения и навици за грижа към природата. Всяко детско заведение, което има желание да участва в начинанието за създаване на цветна градина и иска да получи от тези насаждения, трябва да изпрати писмо на имейл: za_decata@home-max.bg, като отбележи името си и от кой град е. На всяка едно ще бъде отговорено персонално в кой търговски обект да отидат, за да получат пакетите с растения. Така детската градина ще бъде записана за участие в инициативата „Децата мислят зелено“ и ще участва за голямата награда, предоставена от HomeMax - изграждане на детски кът за децата. Ще спечели най-добре отгледаната и поддържана градинка, а резултатите ще се обявят през септември.

Децата мислят зелено

„Любовта към природата се възпитава и това е една от важните стъпки във формирането на ценности у децата. Днес ги учим да се грижат за малка цветна леха и овощно дръвче, утре те ще възпитават техните деца да са свързани с природата. Правим първата малка стъпка към социалната им ангажираност, за да имаме по-зелено бъдеще утре “, коментира при старта на кампанията Пейо Николов - собственик на „HomeMax“.

„Децата мислят зелено“ е част от инициативите на веригата магазини за изграждане на отношение на децата към природата. Тя цели да развие у тях положително и отговорно мислене към околната среда и природните ресурси. Зелената градинка допринася за това децата да учат, докато планират, изследват, експериментират, грижат се за растенията, общуват позитивно с възрастни и деца от други възрастови групи, играят, творят и изграждат осъзнато и благодарно отношение към храната, трудът и природата. „HomeMax“ кани всички детски градини да се включат като реализират мечтите си за едно по-зелено и красиво бъдеще.

Генерален медиен партньор на инициативата „Децата мислят зелено“ е най-популярната страница в социалната мрежа Facebook – Хайлайф.

Децата мислят зелено

Прочетено: 4182 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.