Начало » Мода » Дамското манто - удобство и стил

Мода


Дамското манто - удобство и стил Дамското манто - удобство и стил

10 Юни 2020 Силвия Кабаиванова   |  Коментари [0] Категория › Мода

   increase  decrease

Мантото е вид палто, но обикновено изработено от по-тънка и лека материя. То е връхна дреха, по-дълга от ханша, която се носи върху други дрехи, обикновено през студените месеци на годината.

Дължината му обикновено е под коляното, но варира около него, отворено е отпред - има ревери, понякога голяма сваляема яка, едноредно или двуредно закопчаване и джобове. Мантото се изработва от по-леки платове или гладка кожа. Много подходящо е като бизнес облекло. В новата колекция на българската марка mar.fashion има няколко модели дамски манта, подходящи за офиса или за ежедневието, като могат да се комбинират както с елегантни офис облекла, така и с дънки. Мантото може да придаде изискан вид на всеки тоалет.

Дамските манта са предпочитани, както през пролетта и есента, така и през лятото като удобна дреха за хладните летни вечери.

Най-подходящите цветове за дамско манто са класическите черно, бяло, сиво и синьо. В колекцията на mar.fashion присъства и вариант на манто в цвят горчица за смели и екстравагантни дами.

Снимки:
Модели дамски манта от колекция 2020 на mar.fashion

Прочетено: 1572 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.