Начало » Музика » Клиф Ричард с още една награда

Музика


Клиф Ричард с още една награда Клиф Ричард с още една награда

22 Май 2011 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

На специално събитие по случай своята 53-та годишнина в музикалния бизнес, Клиф Ричард получи награда от Великия магистър на Конфедерацията на Кавалерите на кръстоносците Джордж Ченя и Великия Архонт на България Ованес Мелик-Пашаев, съобщи "Жокер медия".

Отличието бе връчено на провелата се на 20 май вечеря в Гранд хотел Екселсиор, Малта на която присъстваха около 300 отбрани гости и почитатели на легендата. Сутринта на същия ден Ричард официално стана член на Ордена на Кръстоносците.

Освен с музикалната си дейност, Ричард е известен и с активната си работа по благородни каузи още от далечната 1960 г. На официалната вечеря той бе представен като носител на Златна Палма за мир, връчена му от страна на "Пакс Асизи" за неуморната му благотворителна дейност.

По време на вечерята, музикалната икона за пет десетилетия получи и наградата Културен посланик на Валета от кмета на столицата Алексей Дънли. Тя се присъжда по случай обявяването на града за Европейска столица на културата през 2018 г.

Творчеството на сър Клиф Ричард се отличава с 250 милиона рекордни продажби. Със своите 123 сингъла, той окупира британските класации за над 20 години. Кариерата му включва и успешни филми, музикални турнета и телевизионни предавания.

Прочетено: 1801 пъти 

Хумор и забава

- Мамо, наистина ли пилешката супа помага при простуда?
- Да, сине.
- И защо?
- Защото в пилето има много антибиотици.