Начало » Технологии » Какви модели фенери за глава ще намерите във 4sales

Технологии


Какви модели фенери за глава ще намерите във 4sales Какви модели фенери за глава ще намерите във 4sales

27 Август 2021   |  Коментари [0] Категория › Технологии

   increase  decrease

Всеки в живота си е попадал на място, лишено от електричество и осветление, което всъщност създава условия за несигурност и плахи действия. Челниците за глава са страхотно средство за осветяване на всичко пред очите, при пълна липса на осветеност. Сега ще разберем в кои случаи се използват и какви са критериите за правилен избор.

Защо ни е необходим фенер за глава

Челниците представляват фенери за глава, приспособени за лесното им и бързо слагане и сваляне. Те са леки и мощни, а съвременните решения са оборудвани с последно поколение ЛЕД лампи, осигуряващи невероятна яркост на светлината и дълго време за работа с едно презареждане на батерията.

Челниците обикновено се използват на местата, където има пълна или частична липса на светлина и необходимост от допълнителна осветеност пред очите. Предимството от употребата им е възможността за извършване на други действия с ръцете. Лесно се поставят на главата и много бързо се отстраняват, изключително леки са за носене и дори след продължително време на употреба, не чувствате дискомфорт, умора, болки или охлузвания.

Челниците обикновено намират приложение, когато сме на почивка в гората, на къмпинг в планината или на среднощен риболов. Често се използват от миньорите и работещите в тъмни места хора, като каналджиите или в пещерите например.

Челници

Какво трябва да знаем преди да купим

За осигуряването на максимална гъвкавост на клиентите и подборът спрямо нуждите и предпочитанията им, днес на пазара се предлага широк асортимент от различни видове челници. Нека се запознаем накратко с тях, така че всеки самостоятелно да направи своя информиран избор:

  • Водоустойчивост - ако работата Ви е свързана с водна среда или в условия на дъжд, важно е при избора да се вземе челник с ниво на водоустойчивост;
  • Функционалност - някои разновидности са оборудвани с допълнителна функционалност, като аварийни сигнали, SOS сигнализация, индикатори за заряда на батериите, магнитен държач за метал и т.н. Подходящи са за случаи, в които има вероятност да изпаднете в опасни ситуации;
  • Удароустойчивост - в случай на употреба в екстремни условия и опасност от удари и счупвания, противоударните решения са най-подходящи;
  • Мощност на светлината - колкото мощността на лампата е по-висока, толкова -силна ще е светлината;
  • Време за автономна работа - това е времето за работа с едно презареждане на батерията. Колкото нейният капацитет е по-голям, толкова по-продължително ще използвате челника;
  • Тегло - последният важен параметър при избора, който колкото е по-малък, толкова по-добре. Обикновено пластмасовите решения са по-леки.

Основно по онлайн магазините предимно се предлагат евтини любителски или професионални решения, които спрямо условията и нуждите Ви можете да изберете.

Прочетено: 1250 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.