Начало » За дома » Керемиди с иновативно покривно покритие се грижат за човешкото здраве

За дома


Керемиди с иновативно покривно покритие се грижат за човешкото здраве Керемиди с иновативно покривно покритие се грижат за човешкото здраве

21 Март 2011 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › За дома

   increase  decrease

На 18.03.2011 г. в град Трявна „Брамак покривни системи“ представи новия си революционен продукт – Protector.

Protector е ново поколение керемида, създадена в резултат на многогодишни проучвания и тестове в изследователския център на Брамак. Новото покривно покритие предлага широкоспектърна защита на дома и хората от атмосферни влияния, екстремни климатични условия, образуване на плесени и замърсяване. Protector е незаменима с това, че предлага вече не три, а цели пет защити:

1. Повишена защита срещу замърсяване на повърхността на покрива;
2. Повишена защита срещу образуване на мухъл и плесени;
3. Повишена срещу суровите екстремни метеорологични условия;
4. Повишена защита срещу вредните климатични условия;
5. По-дълготраен цвят на повърхността.

Системата Protector е уникална покривна повърхност, изработена по най-модерни технологии. Тя е изградена от 3 слоя, всеки от които изпълнява определена роля, за да се гарантира петорната защита на покрива. Най-външният високотехнологичен слой се състои от наночастици, които са толкова малки, че се нанасят 5 000 пъти върху дебелината на косъм. Те образуват хидрофилно покритие от външната страна, което поради ниското сцепление пречи на замърсяващите частици да се задържат. Покритието е устойчиво на ултравиолетови лъчи и е незабележимо. Ефективно се предотвратяват промените в цвета и варовиковите наслоявания. Киселини и луги също не въздействат върху повърхността. Силициевите частици се свързват невидимо с керемидата и я предпазват от органични и неорганични замърсявания. Дъждът измива мръсотията, напр. прах, цветен прашец, автомобилни и промишлени отработени газове, наслоявания, основи и киселини.

Замърсяването на повърхността на покрива е сериозен проблем, който води до ускорено разрушаване на материала на покрива, неестетичен външен вид и до натрупването на вредни и опасни за човешкото здраве вещества. Според евродоклада „Европейска околна среда – състояние и перспективи 2010" /SOER/ 22% от населението в България диша въздух с наднормено съдържание на азотни и серни окиси, озон и други вредни вещества, докато за населението на другите европейски държави този процент е едва 5.9%». Годишно всеки българин поема в дробовете си над 55 микрограма канцерогенни прахови частици.

Замърсеният въздух обаче води и до замърсени покриви. Реално замърсяването на покривната повърхност води не само до ускорено разрушаване на материала, но и до натрупването на вредни и опасни за човешкото здраве вещества. По този начин се получава отровен похлупак, под който живеят хората. Новото покритие възпрепятства образуване на мухъл и плесени, които са основни причинители на астматични заболявания, алергии и много други болести, свързани с дихателните пътища.

„Глобалното замърсяване и климатичните изменения ни подтикнаха да създадем изцяло нов и високотехнологичен продукт, който да е адекватен на световните промени, и това е Protector. Той се налага на европейския пазар много успешно вече повече от 10 години и сега го въвеждаме в България, Македония, Албания и Косово. Новата технология на системата се състои от повече пластове, които предпазват от невидимите агресори като киселинен дъжд или отпадъчните газове от промишлеността и автомобилите. Системата от три слоя повишава защитата и срещу образуването на мухъл и плесен – изключително опасни за човешкото здраве“, обяснява Елеонора Маркова, маркетинг мениджър на „Брамак покривни системи“.

На представянето в Трявна бяха показани и изпитани всички качества на покритието. Специалисти от бранша обясниха необходимостта от употребата на качествени материали и какви са опасностите и последствията при използването на некачествени продукти.

„Сигурност и защита – това са двете най-важни неща, които предлагаме на нашите потребители. Освен за качеството на продуктите ние се грижим и за здравето на нашите клиенти“, допълва Маркова.

Брамак започва дейността си в България през 1998 г. с купуването и модернизирането на завода за керемиди в Силистра. През есента на 2008 г. компанията изгражда нов завод край гара Столник до град София с капацитет 1.7 млн. кв.м керемиди годишно. „Брамак покривни системи“ си сътрудничи с повече от 600 строителни фирми, a продуктите на компанията се предлагат в повече от 200 търговски обекта в цялата страна. Компанията има дял от около 40% от пазара на покривни системи в страната.

„Брамак покривни системи“ е дъщерна фирма на австрийския концерн Bramac Dachsysteme International GmbH. Той е основан през 1966 г. в град Пьохларн. Фирмата има свои представителства в 12 страни в Средна и Източна Европа, като разполага с 12 завода в 8 от тях. До момента компанията е произвела 3.7 млрд. керемиди в световен мащаб.

Прочетено: 3293 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.