Начало » Музика » Васко Василев взриви русенската публика с невероятното си изпълнение

Музика


Васко Василев взриви русенската публика с невероятното си изпълнение Васко Василев взриви русенската публика с невероятното си изпълнение

09 Май 2012 infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

В понеделник, 7 май, виртуозният цигулар Васко Василев буквално взриви залата на Доходното здание в Русе.

Публиката, част от която бе специално поканена от Васко и екипът му и беше наредена на сцената, зад музикантите, не остави виртуозът да си поеме дъх. Той бе извикан няколко пъти на бис, като в отговор поздрави почитателите си с Вивалди, аржентинско танго и валс на Шраус.

Русе бе първият град от турнето на Васко Василев "Вива Вивалди", което цигуларят прави тази пролет в България. Виртуозът не изневери на обещанието си, че ще поднесе една модерна интерпретация на класически творби. Освен в звука, модерната визия бе и в облеклото на Васко Василев – черни дънки, срязани на коленете и обувки тип кецове. Специално за турнето изпълнителят отново извади от калъфа любимата си цигулка "Амати", която е на повече от 300 години.

В програмата на концерта прозвучаха творби на Вивалди, Паганини и Тартини, които не са изпълнявани досега в България. Заедно с Васко Василев на сцената на Доходното здание имаше музиканти от различни оркестри, а най-любопитно бе участието на барабаниста на Мадона и "Блек сабат" Фергъс Джеранд.

Васко Василев в Русе

Прочетено: 2701 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.