Начало » Музика » Азербайджан подкрепя Миро на Евровизия

Музика


Азербайджан подкрепя Миро на Евровизия Азербайджан подкрепя Миро на Евровизия

30 Март 2010 Fashion.bg   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Младата и талантлива Сафура призовава феновоте си да гласуват за "Ангел си ти"

София, 30 март 2010 г. - Миро откри един от най-големите си фенове в лицето на младата и талантлива певица Сафура, която ще представя Азербайджан на конкурса Евровизия през май в Осло.

Красавицата се запознала с Миро по време на украинския финал и останала очарована от песента, която ще представи България.

Сафура споделила, че "Ангел си ти" на Миро е фаворитът й тази година и че лично ще призове сънародниците си да дадат 12 точки (максималният възможен брой) за българското парче. Певицата се надява българите също да харесат нейната песен "Drip Drop" и да гласуват за нея.

България и Азербайджан са включени във втория полуфинал на конкурса, който ще се проведе на 27 май. Изпълнението на Сафура ще бъде седмото за вечерта, а "Ангел си ти" ще бъде представена под номер 13.

И двамата изпълнители споделят, че това са любимите им числа и се надяват те да им донесат късмет.

17-годишната Сафура ще представи на сцената на Евровизия разтърсващата балада „Drip Drop”, написана и продуцирана от легендарния шведски продуцент Андерс Баге. Парчето е миксирано от Никлас Фликт, получил Грами за работата си по „Toxic” на Бритни Спиърс. Фликт е работил още с Мадона, Селин Дион и Бекстрийт Бойс.

Въпреки че е само на 17, Сафура вече е мегазвезда в родината си. Родена е в артистично семейство на 20 септември 1992 г. Баща й е актьор, а майка й е пианист и моден дизайнер. От малка Сафура се увлича по модата и дори сама скроява първите си сценични тоалети с малко помощ от майка си. Истинската й страст и най-голям талант обаче е пеенето. Започва да се занимава с музика на три години, а първото й излизане на сцена е на шест.

Сафура е и единствената известна жена в Азербайджан, която може да свири на саксофон. Тя е луда по книгите на Стефани Майър от поредицата „Здрач” и признава, че е почитателка и на Робърт Патинсън, който изпълнява ролята на вампира Едуард в екранизациите на творбите.

Участието на Сафура в Евровизия е като сбъдната мечта и тя е сигурна, че конкурсът ще допринесе много за развитието на кариерата й. Азербайджан участва в Евровизия едва от три години, но вече има завидни успехи. През 2008 г. Елнур и Самир достигнаха до номер 8 във финалното класиране, а миналата година Араш и Айсел финишираха трети на финала в Москва с парчето „Always”, което се превърна и в един от най-големите летни хитове в цяла Европа. Повече информация, новини и снимки за Сафура може да откриете на http://safura.eurovisiontalents.com/ Песента може да изслушате тук: www.youtube.com

Прочетено: 2589 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.