Начало » Музика » Рафи Бохосян е победител в „X Factor“

Музика


Рафи Бохосян е победител в „X Factor“ Рафи Бохосян е победител в „X Factor“

12 Декември 2011 APRA Porter Novelli   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

18-годишният бургазлия Рафи Бохосян е победител в първия сезон на “X Factor”. На финала на музикално шоу номер 1 тази неделя той се бори за престижното първо място заедно с 15-годишния Богомил Бонев от Горна Оряховица и 30-годишната пловдивчанка Александра Апостолова.

Големият спектакъл беше открит от тримата финалисти с песента “All For One” на Брайън Адамс, Стинг и Род Стюарт. Рафи, Боги и Сани трябваше да се справят с две музикални изпитания, преди един от тях, събрал най-малко зрителски гласове, да напусне сцената с почетното трето място.

В първата част на концерта тримата изпяха песните, с които се явиха на прослушванията на “X Factor”. Рафи пя “Just a Gigolo” на Дейвид Лий Рот, а Мария Илиева коментира, че в шоуто той е израснал “от плахо момче в истински артист“. За втората задача на сцената се качиха едни от най-големите звезди на българската поп музика – Васил Найденов, Орлин Горанов и Тони Димитрова. Те пяха в дуети с тримата финалисти. С “Ах, морето” Рафи и Тони Димитрова вдъхнаха морско настроение в студената декемврийска нощ и според Мария Илиева двамата са били в „пълна симбиоза“. След “Светът е за двама” на Боги и Орлин Горанов менторът Поли Генова възкликна, че Боги е „намерил себе си“ с интерпретацията на тази песен. Накрая Сани си партнира с Васил Найденов при изпълниението на песента "Огън от любов", което изправи на крака Васко Василев и Мага. След двете задачи, с най-малък зрителски вот беше Александра Апостолова. Тя зае третото място в музикално шоу номер 1 с 24 на сто от гласовете. Боги и Рафи изпълниха по още една последна песен, съответно “Feeling Good” на Майкъл Бубле и “This Is a Mans World” на Джеймс Браун. След последното гласуване Рафи стана първият победител в “X Factor” с 50.6 процентаста от гласовете на зрителите.

За първи път видяхме ученикът от Търговската гимназия в Бургас на прослушванията в София. Тогава той изпя "Just a Gigolo" на Дейвид Лий Рот и вдигна на крака публиката в залата. Членовете на журито – Мария Илиева, Поли Генова, Мага и Васко Василев, единодушно дадоха своето „Да“ и го определиха като „най-артитсичният участник до този момент“.

Така, от хилядите явили се на прослушванията, Рафи бе един от над 200 стигнали до най-тежкия етап на шоуто – тренировъчния лагер, където съдиите имат нелеката задача да отсеят само 24 участници. Рафи се справи отлично с този кръг и премина към последния етап преди големите концерти – школите на съдиите. Той замина за красивия курорт Свети Влас, където разбра, че ментор на неговата категория „Момчета“ е Васко Василев. Виртуозът трябваше да избере три от момчетата, които ще продължат към голямата сцена на “X Factor”. Неговият помощник в тази задача –Памела Никълсън, оцени високо интерпретацията на Рафи на песента на Шакира “Whenever, Wherever”.

В първия концерт на голямата сцена Рафи изпълни „Don't Stop The Music“ на Джейми Кълъм. Едни от най-запомнящите се негови изпълнения са миксът от песни на Мартин Солвейг и Дейвид Гета “Jealousy” и “Dancing and Crying”, “Cosmic Girl” на Джамиракуай, “Forget You” и “Dance Little Sister” на Сии Ло Грийн и Теренс Трент Д‘Арби, “Purple Rain” на Принс. Незабравимо е превъплъщението му във Фреди Меркюри на вечния хит “I Want To Break Free”. Малко преди финала, освен качествата си на шоумен, Рафи показа своята лирична страна с песента “Rolling In The Deep” във варианта на Линкин Парк.

Най-голямата мечта на Рафи е да пее пред хиляди хора на огромен стадион като Уембли. Освен музиката, има планове да следва бизнес, маркетинг или мениджмънт във Великобритания.

Прочетено: 2397 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.