Начало » Музика » Словенците от бандата Noctiferia ще подгряват за In Flames в София

Музика


Словенците от бандата Noctiferia ще подгряват за In Flames в София Словенците от бандата Noctiferia ще подгряват за In Flames в София

25 Юли 2011 Z-ROCK   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Словенската метъл група Noctiferia ще свири в зала Христо Ботев като подгряваща преди концерта на In Flames на 30 септември.

Концертът на In Flames в София e част от предстоящото турне на шведите в подкрепа на новия им студиен албум "Sounds of a Playground Fading".

Noctiferia е една от водещите екстремни метъл групи от Словения. Създадена през 1994, бандата започва да свири блек метъл, и бързо набира популярност извън рамките на страната си. Първият албум на групата Baptism At Savica Fall (1998) е сред основните причини за формирането на така нареченото Южно блек метъл движение. Следват още няколко албума, постоянни турнета с имена като Malevolent Creation, Immolation, Cannibal Corpse, Marduk и други. Въпреки успехът на дебютния си албум, Noctiferia не спира да се развива и постоянно експериментира с ново звучене и променя постепенно стила си към по-техничен и експериметален мелодичен дет метъл с индъстриъл елементи. Новото вдъхновение на групата се дължи на факта, че идват от същия град като индъстриъл легендите Laibach. Доказателство за пътя, който Noctiferia са изминали от началото на кариерата си до сега, е последния студиен албум "Death Culture", продуциран от Peter Tägtgren.

Прочетено: 2130 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.