Начало » Музика » Световноизвестният пианист Людовико Ейнауди с концерт в София

Музика


Световноизвестният пианист Людовико Ейнауди с концерт в София Световноизвестният пианист Людовико Ейнауди с концерт в София

29 Ноември 2011 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Световноизвестният италиански пианист и композитор Людовико Ейнауди ще има концерт у нас. Дългоочакваното събитие ще бъде на 28 март в зала "България".

Ейнауди е от малкото съвременни класици, завоювали си място в музикалната история почти веднага след своя дебют. Той стои редом с имена като Шопен, Ерик Сати, Майкъл Наймън и Филип Глас. Музиката му е слушана в цял свят от различни поколения, има издадени над 20 диска, написал е саундтракове за 19 филма и телевизионни сериали, а композициите му се популяризират с милиони гледания в мрежата. Той е най-продаваният класически пианист. Феноменалните продажби на албуми и способността му да разпродаде големите музикални зали навсякъде по света са потвърждение, че Ейнауди е един от големите успехи на класическата музика в последните години. Той е единственият солов изпълнител, който привлича неколкохилядна аудитория и продава всеки ред от престижната Ройл Албърт Хол и грандиозната Каре Амстердам. Ейнауди е голямо име в света на филмовата музика, като в тази сфера има учредени четири международни награди на негово име.

Концертът е организиран от продуцентска компания "БГ Саунд Стейдж" и Италианския културен институт в София съвместно със Столична община.

Билети се продават в мрежата на Ивентим, а след Коледа и на касата на зала "България".

Прочетено: 2178 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.