Начало » Кино » Филмът "Корави старчета" ще представя България на международния филмов фестивал "Любовта е лудост"

Кино


Филмът Филмът "Корави старчета" ще представя България на международния филмов фестивал "Любовта е лудост"

18 Август 2011 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Кино

   increase  decrease

Филмът "Корави старчета" на покойния режисьор Пламен Масларов и Ивайло Пенчев е българският представител в състезателната програма на XIX международен филмов фестивал "Любовта е лудост", заявява основателят и ръководител на фестивала проф. Александър Грозев.

Това беше последният филм на Пламен Масларов, който той не успя да довърши. 12 са филмите в конкурсната програма. Те ще бъдат оценявани от международно жури с председател режисьора Иван Павлов, като сред членовете му ще има и иранска актриса.

И тази година филмовата програма на фестивала е изключително богата. От 26 август в продължение на една седмица в рамките на тазгодишния фест във Варна ще бъдат показани 57 заглавия от 9 държави. Ако се приеме, че страните участнички във филмите - копродукции могат да се броят отделно, то цифрата надхвърля 12.

Официалното откриване на фестивала е с филм със заглавие за любов. "Толкова много любов" на легендарния режисьор Клод Льолуш ще бъде показан от 19 часа на 26 август. На следващия ден ще бъде показан филмът на Тед Смит "Не се вълнувай", като главната роля в него изпълнява Уинона Райдър. В сряда ще бъде показан филм на друг режисьор – легенда - унгареца Миклош Янчо. Неговият филм "Няма справедливост" с участието на още една легенда - полския актьор Даниел Олбрихски, зрителите могат да видят от 22 часа на 30 август. Официалното закриване на фестивала е на 1 септември от 19 часа с испанския филм "Принцеси" на режисьора Фернандо Леон де Араноа.

Прочетено: 2516 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.