Начало » Музика » Езикът на Елфите оживява в новия сингъл на “Яраби”

Музика


Езикът на Елфите оживява в новия сингъл на “Яраби” Езикът на Елфите оживява в новия сингъл на “Яраби”

11 Септември 2007 Ка мюзик + Коментари [1] Категория › Музика

   increase  decrease

“I Amar” се казва новият хитов сингъл на нашумялата румънска група “Яраби”. Това е второто парче на дуета, което вече има видеоклип, след големия международен успех на пилотното Yarabi, което ги превърна в най-актуалните румънски изпълнители. Йонут Кристиан Тиу (наричан накратко I.C. Tiu) и Адриан Филипидеску неотдавна посетиха и България, като представиха на живо своя нов хит в елитна столична дискотека.

Парчето I Amar е едно от най-любопитните изпълнения напоследък. Текстът е на английски език, но припевът изцяло е цитат от “Властелина на пръстените: Задругата на пръстена”. На двамата изпълнители, които са големи фенове на поредицата на Толкин им хрумнала оригиналната идея да възродят елфическия език от книгата. Текстът на припева е: “I amar prestar aen, han mathon ne nen, han mathon ne chae a han noston ned 'wilith.” ("Светът се е променил, долавям го във водата, долавям го в земята, подушвам го във въздуха.") – реплика на елфическата кралица Галадриел (в екранизацията на историята, ролята е изпълнена от Кейт Бланшет).

Видеото също е издържано в типичния стил на “Властелина на Пръстените” и вече за завъртя по музикалните телевизии в България. Снимките са направени в средновековния замък “Cetatea Neamtului” в източните Карпати и са отнели две денонощия. Идеята на лентата е била да се създаде средновековна история, базирана на текста на парчето. По този начин, освен характерното си, разпознаваемо звучене, момчетата от “Яраби” продължават и мистериозната, средновековна тематика, която бе в основата и на първия им видеоклип към големия хит Yarabi.

Румънската група е съвсем млада - Йонут и Адриан я основават през 2005 г. Музиката им е приятен микс между денс и хаус, с осезаеми поп елементи. Първият им сингъл, едноименното Yarabi, което бе издадено миналата година, постигна невероятен успех в Румъния. Малко след това, парчето бе издадено и в цяла Европа, където бе посрещнато наистина добре. Песента се превърна в голям денс хит в страни като Полша, Испания, Италия и Турция, а освен това попадна в плейлиста на водещи радиостанции в Германия, Великобритания и Франция.

Новото им предложение – I Amar бързо набира скорост и вече успя да влезне в класациите и плейлистите на водещите радиостанции и музикални канали и нас. Песента бе включна и в лятната компилация Super Summer Hits 2007, която все още може да бъде намерена на музикалния пазар у нас.

Прочетено: 3584 пъти 

Коментари

28 Февруари 2008 Рая:

Яраби са най-добрите

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.