Начало » Технологии » От днес Harry Potter and the Half-Blood Prince в магазините!

Технологии


От днес Harry Potter and the Half-Blood Prince в магазините! От днес Harry Potter and the Half-Blood Prince в магазините!

03 Юли 2009 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Технологии

   increase  decrease

Видеоиграта Harry Potter and the Half-Blood Prince пренася поклонниците на вълшебството в свят, в който ще изживеят очарованието, екшъна и вълнението на Хари Потър това лято

С незабравима фен среща ще бъде ознаменувана на (03.07.09 - петък) премиерата на най-новото заглавие от гейминг франчайза Harry Potter у нас! За пети пореден път българските почитатели на Хари Потър ще се съберат на живо, за да отбележат подобаващо поредното магическо събитие, вдъхновено от фентъзи света на английската писателка Дж. К. Роулинг - представянето на видео играта Harry Potter and the Half-blood Prince. По време на фен срещата, организирана от официалния вносител на играта за България фирма "Пулсар" ЕООД, Детски портал www.az-deteto.com и Национален фен клуб www.potter-mania.com, ще се проведат състезания за най-добър костюм и най-добра рисунка от поредицата. Ще бъдат обявени и победителите в конкурса за есе/фен разказ на тема "Когато играя игрите за Хари Потър...". Началният час на събитието е 18:00ч, а мястото - Национален дворец на децата (София - бул. Александър Стамболийски 191). Специален гост на срещата ще бъде Мариана Мелнишка, която е един от преводачите на книжната поредица за Хари Потър.

В Harry Potter and the Half-blood Prince играчите ще трябва да помогнат на Хари да преживее шестата година от обучението си в магическото училище "Хогуортс". Волдеморт затяга хватката си около световете на мъглите и на магьосниците и училището вече не е безопасният рай, какъвто е било. Хари подозира, че опасностите може би се крият сред стените на замъка, но Дъмбълдор е все по-настоятелен да го подготви за последната битка, която бързо се приближава. Двамата заедно работят, за да открият пробив в защита на Волдеморт, вследствие на което Дъмбълдор привлича своя стар приятел и колега професор Хорас Слогхорн. Директорът на училището смята, че нищо неподозиращият бон виван знае изключително важна и ужасяваща информация. Междувременно учениците са под атака от много различен характер – хормоните на тийнейджърите започват да бушуват! Докато романтиката разцъфтява, един ученик обаче остава настрана. Той е предопределен да остави своя отпечатък, при това тъмен. Любовта витае във въздуха, но трагедията предстои и "Хогуортс" може вече никога да не е същия.

За пръв път във видео игра за Хари Потър е възможно да разчетете емоциите по лицата на героите, докато те говоря, благодарение на усъвършенстваната система за лицева анимация, използвана по време на разработването. Много от актьорите, участвали във филма, са предоставили гласовете си за нуждите на играта, а екипа разработчици на EA има достъп до снимките на всеки от персонажите, за да бъде всяка вежда или развяващо се наметало изключително точно пресъздадено. Въпреки, че ще играете с Хари в продължение на почти цялата игра, останалите герои също са представени с всички подробности и с пълен набор от емоции.

Още една новост е възможността героите да се движат и да правят заклинания едновременно, създавайки напрегнати магьоснически дуели, докато шампионите от всеки дом се надпреварват да предизвикват Момчето, което оживя. Играчите могат да преследват и златния снич, докато летят из въздуха в ролята на търсача на отбора по куидич на Грифиндор. Те ще имат възможност и да правят отвари, след като изучат как да смесват и варят магически съставки в часовете по отвари.

Разработена от EA Bright Light, Harry Potter and the Half-Blood Prince има рейтинг 12+ според PEGI. Играта е достъпна във версия за Wii, PLAYSTATION 3, Xbox 360, PlayStation 2, PSP, Nintendo DS, компютър и мобилни устройства.

Прочетено: 2631 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.