Начало » Музика » Музикантите от ФСБ откриват Есенния салон на изкуствата в Пловдив

Музика


Музикантите от ФСБ откриват Есенния салон на изкуствата в Пловдив Музикантите от ФСБ откриват Есенния салон на изкуствата в Пловдив

09 Юни 2011 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

През есента на 2011 очакваме Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев на сцената на Античния театър в Пловдив. Реализацията на новата концертна програма FSB Symphony ще се превърне в поредното културно събитие под името "ФСБ", с предвидимо широк обществен отзвук, съобщиха организаторите.

Музиката на ФСБ, както и завидното изпълнителско майсторство на музикантите от ФСБ остават в съзнанието на хиляди почитатели като евъргрийн на българския рок. Прогресивна и талантлива, тази музика завладява и днес младите почитатели на прогресив рока у нас, не изчерпва своята актуалност и послание и е отправена към новите поколения. Доказателство за това са възторжените зали на националното им турне в края на 2010 и успехът на новия албум "FSB.", който отбеляза над 6 милиона посещения в уеб сайта на групата, над 2 милиона изтегляния на целия албум и на отделни песни от него - социален интерес, който няма аналог в нашата страна. Възрастовата амлитуда на почитателите /по графиката на сървъра на сайта/ е от 12 до 75 години, като 65% от тях са между 25 и 45 годишна възраст.

Новата концертна програма на ФСБ със Симфоничен оркестър, по повод откриването на Есенен салон на изкуствата 2011, в Античния театър в Пловдив, включва специално създадени оркестрации и аранжименти на най-известните им песни. С нея музикантите ще прибавят още един щрих към утвърденото си име на новатори, които се опират на традициите в българското музикално изкуство и търсят нови пътища за популяризирането на българската музика чрез взаимодействието между класическите изразни средства и популярния жанр. Концертите и продуктите, плод на тази симбиоза, са утвърдена практика в Европа и света. В България са правени частични опити с подобен оркестров състав като Филхармоничния оркестър, но цялостен български продукт не е издаван или представян пред публика на живо.

Легендарните ФСБ са първите български музиканти, които ще открият този престижен форум на 1 септември 2011, организиран от община Пловдив, който продължава до края на октомври и включва около 20 фестивални форми – театър, музика, изобразително изкуство, фотография, съвременно изкуство и т.н. В него досега са взели участие изпълнители като Жан-Люк Понти, Били Кобъм, Аирто Морейра, Лари Кориел, Ранди Брекър, Трилок Гурту, Кийт Емерсън. През годините назад Есенният салон на изкуствата в Пловдив е откриван от Йън Андерсън, Рик Уейкмън, Нейджъл Кенеди, Джон Лорд. Тази година - ФСБ със Симфоничния оркестър на Държавната опера в Пловдив, под диригентството на Григор Паликаров. Този формат с българска група се прави за първи път у нас.

Прочетено: 2502 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.