Начало » Любопитно » ДИП ПО БЛИЦ ЗА МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ДО 8, 10 И 12 г. се проведе в Сливен

Любопитно


ДИП ПО БЛИЦ ЗА МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ДО 8, 10 И 12 г. се проведе в Сливен ДИП ПО БЛИЦ ЗА МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ДО 8, 10 И 12 г. се проведе в Сливен

11 Април 2023 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Любопитно

   increase  decrease

На 11ти април 2023 в хотел «Спорт Палас» в гр. Сливен бяха излъчени държавните шампиони на индивидуалните първенства по блиц сред състезателите във възрастовите групи до 8, 10 и 12 г. Организатори на първенството са БФШ 2022 и Шахматен клуб «Сините камъни», Сливен.

В надпреварата по блиц участие взеха 121 състезатели – представители на 21 шахматни клуба в страната. И тук най-многобройни бяха групите на момчетата до 12 г. (36 участника) и до 10 г. (32 участника). Контролата за игра беше 3 минути за цялата партия с добавка по 2 секунди на ход.

Държавни шампиони и медалисти по блиц за 2023 г. са както следва:

- при момчетата до 8 г.: Шампион и златен медал за Денислав Иванов от ШК «ЦСКА» София; второ място и сребърен медал за Павел Лозанов от ШК «ЦСКА» София; трето място и бронзов медал за Симеон Цветанов от ШК «Елит», София.

- при момчетата до 10 г.: Шампион и златен медал за Мартин Кьосев от ШК «ЦСКА», София; второ място и сребърен медал за Ханко Кръстев от ШК «Сините камъни», Сливен; трето място и бронзов медал за Борислав Желязков от ШК «Варна», Варна.

- при момчетата до 12 г.: Шампион и златен медал за Данаил Попзафиров от ШК «Елит», София; второ място и сребърен медал за Александър Атанасов от ШК «Славия», София; трето място и бронзов медал за Преслав Евтимов от ШК «Бургас 64», Бургас.

- при момичетата до 8 г.: Шампионка и златен медал за Ивона Русева от ШК «ЦСКА», София; второ място и сребърен медал за Никол Лазарова от ШК «Виктори», Благоевград; две трети места и бронзови медали за Симона Александрова от ШК «Варна», Варна и Магдалена Пашева от СКШ «Спартак Плевен XXI», Плевен.

- при момичетата до 10 г.: Шампионка и златен медал за Дарина Иванова от ШК «Славия», София; второ място и сребърен медал за Василена Очкова от ШК «Сините камъни», Сливен; трето място и бронзов медал за Ния Малчева от ШК «Шах XXI», София.

- при момичетата до 12 г.: Шампионка и златен медал за Ралица Аршинкова от ШК «Ан Пасан», София; второ място и сребърен медал за Катерина Бояджиева от СКШ «Спартак Плевен XXI», Плевен; трето място и бронзов медал за Мария Очкова от ШК «Сините камъни», Сливен.

ДИП по шахмат

Следващото състезание от Държавния Спортен Календар на БФШ 2022 е Държавното първенство по класически шахмат за юноши и девойки до 12, 14, 16 и 18 г., което ще се проведе в гр. Крумовград от 29 април до 5 май 2023.

Прочетено: 536 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.