Начало » Автомобили » Jaguar и Williams пускат на пазара суперавтомобил

Автомобили


Jaguar и Williams пускат на пазара суперавтомобил Jaguar и Williams пускат на пазара суперавтомобил

09 Май 2011 БГНЕС   |  Коментари [0] Категория › Автомобили

   increase  decrease

Британският автомобилостроител Jaguar и екипът на Williams във Формула 1 съобщиха, че ще си сътрудничат по производството на новия хибриден суперавтомобил "C-X75".

Уникалната спортна лека кола ще развива над 321 км/ч и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за три секунди, като това ще става с помощта на двата му електрически двигателя.

"Това е революционна кола", сподели пред репортери един от служителите на британската компания. "Можехме съвсем лесно да поставим в това купе двигател с вътрешно горене и автомобилът да стане по-бърз и от Bugatti. Но тогава нямаше да можем да го направим по-екологично чист от "Toyota Prius" и същевременно невероятно бърз. С конфигурацията, която избрахме, обаче можем. Така, че най-бързата кола на Земята ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди и отделя по-малко от 99 грама въглероден диоксид за километър разстояние", отбеляза още той. "Това возило може да постигне всички рекорди на далеч по-големите бензинови автомобили с пет и шестцилиндрови двигатели, които обичайно развиват високи скорости, но пък имат умопомрачителен разход на гориво. Въпреки, че днес съществуват редица малки електрически спортни коли с интересни за клиентите системи, смятам, че от гледна точка на комбинацията от висока скорост и електрически двигател ние ще бъдем първите на пазара", категоричен бе служителят на британския производител.

Jaguar и Williams пускат на пазара суперавтомобил

Прочетено: 3605 пъти 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.