Начало » Кино » Двама българи за първи път на червения килим в Кан

Кино


Двама българи за  първи път на червения килим в Кан Двама българи за първи път на червения килим в Кан

25 Май 2011 Fashion.bg   |  Коментари [0] Категория › Кино

   increase  decrease

Актрисата Теодора Духовникова и PR експертът Максим Бехар стъпиха официално на Червения килим в Кан.

Те са първите двама българи, преминали по килима, по който право да преминат, имат само номинираните за "Златна палма". Преди тях единствено покана за това е имала актрисата Гинка Станчева, която през 1957 година, преминава по него в българска народна носия, поканена като изпълнителка на главната роля във филма “Земя” на Захари Жандов.

В рамките на посещението,Духовникова и Бехар се срещнаха с десетки представители на филмовата индустрия, разговаряха с техни колеги от много страни и участваха в събития от програмата, които бяха достъпни само за официалните гости.

"В Кан имах важна роля, макар и не филмова – каза Максим Бехар. - Ролята ми от години е да подобрявам имиджа на България по света и да разказвам в каква прекрасна държава живеем всички ние. Смятам, че успях да заинтригувам много хора да инвестират успешно в страната ни, за което искам да благодаря и на Pernod Ricard България, които се включиха в тази идея по блестящ начин"

"Фестивалът в Кан бе уникално място да видя мои колеги, да усетя атмосферата на творчеството и най-доброто от филмовия свят на планетата. Надявам се един ден да видим и български филм в официалната конкурсна програма и да повторим многократно успехът на сънародничката ни Иглика Трифонова, която тази година, взе първа награда за своя сценарий", отбеляза и Теодора Духовникова.

Двама българи за  първи път на червения килим в Кан

Духовникова и Бехар посетиха и премиерата в рамките на конкурсната програма - турския филм “Имало едно време в Анадола”, който часове по-късно спечели Голямата награда на фестивала. Имената на двамата българи, както и държавата, която представляват, бяха обявени официално при стъпването им на Килима, за информация на стотиците журналисти и продуценти, които бяха дошли да приветстват гостите.

Двамата българи предадоха на Регионалния мениджър на “Chivas” Люси Шенън уникален подарък, който тя от своя страна, ще предаде на председателя на журито на тазгодишния фестивал Роберт де Ниро.

Подаръкът пресъздава петото оригинално решение на Аполониевата задача, изгубено при пожара в Александрийската Библиотека и възстановено 22 века по-късно от 18 годишния ученик от София - Радко Котев. Младежът собственоръчно пречерта своето решение, за да го подари на Роберт де Ниро.

“Искахме да покажем на председателя на журито и чрез него - на целия свят, че в България има твърде много “Радкокотевци”, които – убедени сме – един ден ще направят чудеса и в киното!” убеден е Максим Бехар.

Двамата българи бяха изпратени като посланици на фестивала, поканени от организаторите и от основния партньор тази година Chivas Regal.

В духа на модерното кавалерство, двамата известни българи имаха възможността да посетят серия от събития, на които достъпът за журналисти е силно ограничен. Запазването и развиването на ценности като галантност, чест и достойнство, е основна мисия на CHIVAS REGAL, а посланиците на марката са онези, от които зависи тя да бъде реализирана.

Прочетено: 3218 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.