Начало » Любопитно » 9 плюса на електронните цигари

Любопитно


9 плюса на електронните цигари 9 плюса на електронните цигари

19 Септември 2021 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Любопитно

   increase  decrease

Въпреки че от време на време чуваме положителни отзиви за ползите от електронните цигари за здравето, те обикновено са пресилени от публикации за хипотетични рискове и преувеличени опасности. Не е лесно да се намерят реалните факти за вейпването. Ако обмисляте да преминете към вейпване, ние сме тук, за да обясним някои от плюсовете и минусите на вейпването и да ви помогнем да решите дали вейпването е подходящо за вас.

Предимства на електронните цигари

1. По-безопасно е от пушенето
Британският Кралски колеж на лекарите и Английската академия за обществено здраве, както и американската Национална академия на науките, инженерството и медицината са съгласни, че пишенето на електронни цигари е по-безопасно от пушенето на обикновени  такива. Те казват, че вейпването е "поне 95% по-малко вредно". Тъй като при вейпването няма горене, няма и дим, а именно димът създава катрана и въглеродния оксид, които водят до повечето дългосрочни увреждания на здравето от пушенето. Ползите за здравето от липсата на тютюнев дим включват подобряване на функциите на белите дробове и сърцето и дори по-добри усещания за мирис и вкус.

2. Липса на вредни миризми
Едно от най-големите предимства на електронните цигари е, че вие и вашите дрехи, къща и кола вече няма да миришат на дим. Вайпингът има аромат, но той е далеч от миризмата на застоял дим и цигарени угарки. Всъщност дори изпаренията с аромат на тютюн не миришат на горящ тютюн. За много хора миризмата на изпаренията е едва забележима. Може дори да получите комплименти!

3. Контрол върху приема на никотин
Вейпването ви дава пълен контрол върху дозата на никотина. Електронните сокове се предлагат в различни концентрации, вариращи от безникотинови до с високо съдържание на никотин. Можете да избирате точно колко никотин да има във вашата изпаряваща се напитка - или изобщо да не използвате никотин. Повечето вейпъри обикновено започват с високи нива на никотин и постепенно намаляват до по-ниски нива или дори напълно премахват никотина.

4. Контрол върху изпускането на пара
Вейпването ви дава възможност да контролирате количеството пара, което издишвате, което е основна част от преживяването. Някои вейпъри предпочитат по-малки устройства като капсулни вейпъри заради удобството и малкия обем пара, а други - мощни модове за преследване на облаци. Регулирането на изходната мощност, въздушния поток и типа намотка ви позволява допълнително да настроите обема на парата, което се отразява и на вкуса. В зависимост от начина, по който сте избрали да изпарявате, можете да бъдете фини и незабележими, или пък толкова крещящи, колкото ви харесва.

5. Вкусове за всеки
Има почти безкрайни възможности за избор на аромати в електронния сок. Някои от най-популярните категории аромати са плодове, десерти, напитки, мента и ментол и тютюн. А ако не ви харесва това, което се предлага в търговската мрежа, можете да си направите собствен сок за вейп!

6. Незабавно удовлетворение
Въпреки че напредналите вейпъри могат да изискват първоначално майсторене, има много по-прости продукти, които се предлагат предварително напълнени и готови за употреба. Така или иначе, след като вейпът е готов, взимането на доза е толкова просто, колкото натискането на бутон или рисуването върху устройството (някои имат автоматично рисуване). Макар че всички електронни цигари се нуждаят от заредена батерия и електронен сок, консумативите за електронни цигари са достатъчни за цяла седмица без поддръжка.

7. Цени за всеки портфейл:
Пазарът за електронни цигари е голям и конкурентен. Има много продукти във всеки ценови диапазон - от 10 до стотици левове - които могат да задоволят почти всеки потребител. Независимо дали искате обикновена електронна цигара за еднократна употреба, или усъвършенстван мод за вейпинг и първокласна електронна течност, на пазара има вейпинг точно за вас.

8. Не е необходим опит:
Разбира се, можете да превърнете в хоби колекционирането на електронни цигари или да се научите как да си правите собствени такива, но можете също така да получите страхотно преживяване и като абсолютен начинаещ вейпър. Между стартовите комплекти за начинаещи и обикновените капсулни изпарители има много качествени продукти за вейпване, които не изискват накакъв предишен опит.

9. Достъп и наличност:
В днешно време можете да намерите добри електронни цигари в магазините за вейпване, в магазините за хранителни стоки, в бензиностанциите и дори в магазините за цигари. Съществуват и онлайн магазини за електронни цигари, които ще изпратят продукти до входната ви врата.

Прочетено: 1020 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.