Начало » Технологии » 3 мита за прахосмукачките роботи

Технологии


3 мита за  прахосмукачките роботи 3 мита за прахосмукачките роботи

04 Януари 2021 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Технологии

   increase  decrease

Роботизацията постепенно навлиза в живота на всеки един от нас. Вече съществуват достатъчно примери за огромната помощ, която ни оказват машините в домакинството. Сега особено популярни са и практичните прахосмукачки роботи, които са в състояние напълно да ни отменят при почистването на пода. Разбира се, все още има доста скептични потребители, които се съмняват в способностите им, затова днес решихме да разсеем някои от най-популярните митове и спекулации.

Мит номер 1: След прахосмукачката робот е необходимо допълнително почистване

Причината за разпространение на този мит е кръглата форма на прахосмукачките роботи, която кара хората да се съмняват, че прахосмукачка с диаметър 30-35 см може да осигури висококачествено почистване на ъгли, под мебелите и на други труднодостъпни места. Но модерните устройства, например висококачествените прахосмукачки роботи от Mobisector, идват с такава височина, при която безпроблемно влизат и почистват под повечето шкафове и дивани. От друга страна, страничните четки успяват да оберат праха достатъчно добре и на трудните за почистване места. А и ако използвате ежедневно прахосмукачката робот след основно почистване, прахта там няма да се натрупва в голямо количество. Общо взето, полагането на дребни усилия веднъж месечно ще бъде напълно достатъчно.

Всъщност, по труднодостъпните места се натрупва прах, който ние самите разнасяме, докато се движим, защото не е бил отстранен своевременно. Прахосмукачките роботи решават напълно този проблем.   

Мит номер 2: Прахосмукачките роботи могат да изпочупят покъщнината

Много хора се притесняват, че по време на процеса по почистване прахосмукачката робот ще засмуче кабели, детски играчки, ще събаря и чупи вази, саксии и т.н. Всъщност, този проблем се решава с помощта на предварително зададен маршрут за почистване, който се създава чрез мобилно приложение. Прахосмукачката робот ще чисти само там, където вие определите. Вграденият сензор за препятствия информира робота, че големите обекти са „стени“ и той ги заобикаля. 

Мит номер 3. Прахосмукачките роботи са опасни за деца, животни и страдащи от алергии

Модерните прахосмукачки роботи от Mobisector, както и много други модели, имат функция за почистване по график. Можете да програмирате прахосмукачката да работи всеки ден във време, когато разхождате детето или домашния си любимец навън например. Тя е в състояние да почисти качествено и съвсем тихо едностаен апартамент само за 15 минути. Докато се приберете, всичко ще е почистено. Също така, децата и домашните любимци възприемат появата на робота в жилището с голям интерес и изобщо не се страхуват.

Ако детето е малко, може да му обясните предварително защо сте „поканили“ робота у дома и защо той е необходим на семейството. А в случай че сте алергични, тогава е още по-добре да заложите именно на прахосмукачка робот – тя генерира много по-малко прах от обикновената прахосмукачка и е препоръчителна точно за хора с алергични проблеми.

Прочетено: 1206 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.