Начало » Музика » Джаз звездите на България пеят за осмия рожден ден на Джаз ФМ радио

Музика


Джаз звездите на България пеят за осмия рожден ден на Джаз ФМ радио Джаз звездите на България пеят за осмия рожден ден на Джаз ФМ радио

15 Септември 2009 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Най-великите български джаз вокалисти и най-темпераментният джаз оркестър – „Бразз асоциация", воден от Ангел Заберски, ще зарадват публиката за осмия рожден ден на Джаз ФМ радио. Ще празнуваме с песните на Камелия Тодорова, Васил Петров, Мария Илиева, Хилда Казасян и Петър Салчев.

Младите и енергични музиканти от „Бразз асоциация" спечелиха важно признание и зад граница. Те приеха комплиментите на германската диджей джаз формация DePhazz, с които препълниха зала 1 на НДК на концерта в пролетното издание на фестивала „София джаз пик".

Джаз и соул примата Камелия Тодорова е сред най-блестящите български вокалисти и продължава да радва слушателите с нови песни и с джаз версии на шлагерните си хитове от 80-те години.

Васил Петров, българският Франк Синатра, е чаровният изпълнител на джаз стандарти, на които добавя блясък с топлия си, плътен глас.

Мария Илиева е повече позната от клубната сцена, но джазът е нейна любов.

Хилда Казасян е пяла и записвала с почти всички български джаз формации, за да издаде през миналата година гениален албум с версии на популярни песни от българските филми.

Солистът на Пловдивския биг бенд Петър Салчев се радва на славата на един от най-забележителните импровизатори в българската джаз музика.

Прочетено: 2681 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.