Начало » Лайфстайл » Фотоизложбата „Земята отвисоко” бе открита с еко коктейл

Лайфстайл


Фотоизложбата „Земята отвисоко” бе открита с еко коктейл Фотоизложбата „Земята отвисоко” бе открита с еко коктейл

19 Септември 2007 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

Алекс Раева пя за гостите на откриването на експозицията


Фотоизложбата „Земята отвисоко” на Моста на влюбените в София беше открита снощи със специален еко коктейл. За гостите на официалния й старт беше подготвено екологично чисто меню. Сред блюдата в него бяха кубчета таратор, сушени домати върху царевичен хляб, „сифони” с въздух от босилек, мащерка и риган, пяна от грах с кардамон и др. Освен бяло вино и розе, гостите пиха айрян от еко кисело мляко, а за десерт получиха тиква с мед и орехи.

Изложбата беше открита от кмета на София Бойко Борисов, посланика на Франция у нас Н. Пр. Етиен дьо Понсен и от сестрата на автора на изложбата Катрин Артюс-Бертран. Гости на партито на Моста на влюбените бяха кандидат-кметът на София Мартин Заимов, спортният журналист Сашо Диков, генералният директор на НДК Христо Друмев и много други. Кураторът на изложбата Еми Барух отправи своето лично послание към всички гости на откриването: „Искаме тази изложба да ви накара да се замислите не само за това колко красива е планетата Земя, но и за това, че нейната красота има нужда да бъде запазена и отговорно съхранявана от хората във време, когато цялата природа е в опасност от човешката дейност”. За доброто настроение на гостите на откриването се погрижи нашумелият напоследък дует Александра Раева и Ясен Козев, които изразиха своята съпричастност към екологичната кауза на „Земята отвисоко”.

Изложбата е със свободен достъп за всички жители и гости на София. До 18 ноември на Моста на влюбените ще бъдат изложени 117 уникални фотографии, заснети във въздуха от френския фотограф Ян Артюс-Бертран. Грандиозната експозиция е обиколила 70 държави и е видяна от над 100 милиона души в цял свят. Организирана е от списание „1” с генералното спонсорство на М-Тел и с подкрепата на Столична община, Impact и Френския културен институт.

Прочетено: 3081 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.