Начало » Технологии » Пето издание на Open FEST 2009 в гр. Русе

Технологии


Пето издание на Open FEST 2009 в гр. Русе Пето издание на Open FEST 2009 в гр. Русе

14 Октомври 2009 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Технологии

   increase  decrease

Петото по ред издание на Open FEST - Русе 2009 отново ще събере на едно място професионалисти и ентусиасти, обединени от желанието да споделят своите познания в необятния свят на софтуера с отворен код.

Този път събитието ще продължи два дни, като фокусът на лeкциите ще бъде насочен, както към специализираната аудитория, така и към потребители, правещи първите си стъпки в необятния свят на софтуерната свобода.

Поради желанието на организаторите да бъде обхваната максимално добре аудиторията от начинаещи и напреднали потребители, лекциите са разделени в два дни. През първия ден ще бъде поднесена информация от общ интерес, както за начинаещи, така и за напреднали. Лекциите през втория ден на конференцията ще бъдат атрактивни за по-тесен кръг от потребители, които ползват или се интересуват професионално от софтуерни решения с отворен код.

Дните на провеждане на Open FEST - Русе 2009 са 31-ви октомври (събота) и 1-ви ноември (неделя), 2009 г. Традиционен домакин на събитието е Русенски университет “Ангел Кънчев”. Мястото на провеждане на конференцията отново е корпус 2, зала 101 на Русенски университет.

За трета поредна година основен организитор на събитието е Ruse LUG.

Сред гостуващите лектори на конференцията са Богомил Шопов от “Електронна Граница” България и преводачът на openSUSE – Борислав Митев.

Повече информация за събитието и програмата на Open FEST Русе 2009 ще откриете на интернет страницата на Open FEST Русе на адрес: http://www.openfestruse.org/, както и на сайта на Ruse LUG http://www.bglinux.org/

Вратите на Open FEST - Русе 2009 са отворени за всеки един от Вас и предварително запазване на място или обявяване на желание за присъствие не са необходими.

Очакваме Ви!

Прочетено: 3031 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.