Начало » Мода » С NIVEA Fresh Kick Shampoo For Men осезаемо свежа коса

Мода


С NIVEA Fresh Kick Shampoo For Men осезаемо свежа коса С NIVEA Fresh Kick Shampoo For Men осезаемо свежа коса

09 Юли 2007 Fashion.bg   |  Коментари [0] Категория › Мода

   increase  decrease

Косата е безжизнена и лишена от свежест? Искате да й осигурите незабавен прилив на свежест?

Новият шампоан Fresh Kick на NIVEA ви предлага оптимален баланс от фини естествени съставки и модерни технологии в грижата за косата. Обогатен с екстракти от гуарана и зелен лимон, шампоанът почиства ефективно и осигурява на косата незабавна и дълготрайна свежест.

Шампоанът е предназначен за млади мъже, с динамичен начин на живот, обръщащи внимание на външността и тялото си.

Гуараната освежава и енергизира тялото. Благодарение на тонизиращото си действие е подходяща за след сън. Стимулира концентрацията и за разлика от кафето, гуараната има дълготрайно действие. В Латинска Америка е позната като съставка за повишаване на половата зрялост. Зеленият лимон (лайм) осигурява свежест. Съдържа голямо количество Витамин С и е плодът с най-силното детоксикиращо действие.

ОТ КОРЕНА ДО ВЪРХА

Косата има сложна структура, която сама определя растежа си. Развитието на косъма започва дълбоко в мастната част на подкожната тъкан. През микроскоп могат да се наблюдават активно растящите клетки, групирани около корена на косъма. Нанизи от тези клетки се събират заедно и оформят структурата на косъм. Разположените отдолу други клетки избутват нагоре кератинозитите в този наниз клетки, превръщат ги в рогови образувания, групират се заедно и претърпяват бавно сгъстяване като по този начин оформят различните слоеве. Това е процесът, който дава на косъма едно от най-необикновените преимущества – да се появи от каналчето съвсем сам. Някои косми са доста крехки и са почти 30 микрометра в диаметър. Други могат да достигнат до 100 микрометра.

Космите притежават уникална структура. Повърхността на косъма е съставена от здраво свързани протеини. Когато косата е увредена, части от тези протеини липсват. Плоските корнеозити около косъма са компактни и плътни. Този най-външен слой съдържа обикновено по-малко от 12 максимум до 15% вода, но въпреки това е гъвкав. Обикновено, когато влажността е по-малко от 50%, протеините изсъхват и стават чупливи. И до ден днешен е биологическа загадка как тази така компактна, плътна структура около косъма успява да запази гъвкавостта си въпреки ниското си съдържание на влага.

От четири до пет много компресирани слоя от плоски клетки съставят този най-външен полупрозрачен кутикул на косъма. Той съставлява около 10% от напречната част на косъма, защитава вътрешността му и, благодарение на уникалната му структура от протеини и липиди, е извънредно еластичен.

Всеки косъм бива избутван навън със стабилната скорост от 14 микрометра на час без ние да забелязваме. Косъмът, освен това, пренася омазняване от мастните жлези.

NiveaВътре в косъма се намира нишковидния слой - кортекс. Той представлява от 80 до 90% от диаметъра на косъма. Това е най-плътният от всички слоеве съставен изцяло от рогови влакнести клетки. В зависимост от дебелината на косъма няколко хиляди влакна, всяко съставено от 50 до 200 клетки, съставляват кортекса. Всяко отделно влакно се състои от хиляди протеинови и кератинови примки. Тези примки са усукани една около друга няколко пъти и след това събрани в дълга нишка подобна на въже. Многото последователни нишки дават на косъма невероятната му сила да се разтяга. Всеки косъм сам може да понесе тяга до 100 грама. Понякога високо под купола на цирка някои акробати демонстрират как косата вкупом може лесно да издържи до 100 кг.

Закрепени между нишките в кортексовите клетки откриваме меланиновите пигменти, които осигуряват на косъма естествения му цвят.

Миглите и нежните косъмчета, с които човек се ражда, показват естествения завършек на косъма – със заоблено връхче. При подстригване вътрешната част на космите е изложена на външните условия и става уязвима – особено при използване на притъпени ножици. Ножиците трябва да са добре наточени, за да се избегне евентуално увреждане на косъма. Тъпите остриета могат да причинят нови цъфтежи.

Факторите на околната среда, най-вече слънцето, също имат определящ ефект върху качеството на косата тъй като радиацията на UV лъчи отключва създаването на свободни радикали вътре в косъма.

Прочетено: 3011 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.