Начало » Туризъм » Екскурзия за цял клас очаква най-добрият екологичен проект в MTEL IMAX

Туризъм


Екскурзия за цял клас очаква най-добрият екологичен проект в MTEL IMAX Екскурзия за цял клас очаква най-добрият екологичен проект в MTEL IMAX

27 Ноември 2007 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Туризъм

   increase  decrease

На 1 декември, събота от 12:00ч в Mtel IMAX, Мол София, ще бъдат връчени наградите в конкурса „За да остане природа в България”. Ще бъде официално открита и изложбата с най-добрите конкурсни работи във фоайето на киното.

Конкурсът е част от Образователната програма IMAX към филма ГАЛАПАГОС 3D. Съорганизатори са WWF Дунавско–Карпатска програма България и Министерството на околната среда и водите. Участваха 5-ти - 10-ти класове от над 40 училища от София и страната, които изготвиха доклад за състоянието на избран от тях природен обект и изработиха плакат тип „колаж” за екологична акция. Голямата награда за най-аргументирания и въздействащ проект е екскурзия за целия клас до един от природните паркове Врачански Балкан, Шуменско плато или Сините камъни. Други 10 проекта ще бъдат отличени с грамоти и поощрителни награди, които ще обогатят материалната базата на училищата. Наградите се осигуряват от Mtel IMAX и WWF Дунавско–Карпатска програма България.

Изложбата ще остане във фоайето на Mtel IMAX до 15 януари.

На островите Галапагос Чарлс Дарвин прави проучванията, на чиито резултати се основава теорията му за естествения подбор и еволюцията на видовете. Филмът ГАЛАПАГОС 3Д разкрива мнообразието на дивата природа на далечния архипелаг и изгражда ценностна система у подрастващите за необходимостта от съхранение и опазване на природните богатства. WWF вече десетилетия провежда там проекти за възстановяване на щетите, нанесени върху екосистемите вследствие на заселването и туризма.

Нужда от опазване имат не само екологичните резервати, а и всички зелени площи около нас, „белите дробове” на нашата планета.Включете се в кампанията на WWF за чисти природни паркове.

Прочетено: 4382 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.