Начало » Музика » Кали и Искрен Пецов с 4 песни в пиесата "Дон Жуан"

Музика


Кали и Искрен Пецов с 4 песни в пиесата Кали и Искрен Пецов с 4 песни в пиесата "Дон Жуан"

22 Април 2010 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Общо 4 песни подготвят Кали и Искрен Пецов за пиесата "Дон Жуан или Завещанието на стария женкар", която ще се играе на сцената на театър "Сълза и смях" на 3 май. Двамата вече усилено репетират ролите си: Кали -на Доня Анна – отдавна починалата истинска любов на Дон Жуан, и Искрен – на Командора - съпругът на Доня Анна, убит от Дон Жуан.

"Пиесата "Дон Жуан" от Анатолий Крим е интересна със своята визия за смъртта като раждане – обяснява режисьорът Йонко Цонев. - Това е историята за смъртта на един герой, сеещ любов, но жънещ омраза и раждането на друг, който преследвайки мечтите си, убива сигурността"

Със своето тънко чувство за хумор Анатолий Крим успява да създаде уникален поглед върху легендата за Дон Жуан, акцентирайки на разминаването между мит и действителност, и да забърка поредица от алогични ситуации: умиращият Дон Жуан се оказва импотентен любовник, чието единствено оръжие са думите; дошлият, за да го изповяда отец, се оказва отчаяно влюбен младеж, а дошлият да убие Дон Жуан отмъстител – красива девойка! Всички те написват завещанието на Дон Жуан, а именно – легендата за някой си.... Джакомо Казанова.

Бъдещият спектакъл "Дон Жуан или Завещанието на стария женкар" ще разказва за една изповед, в която се опрощават всеки грях, страдание и спомен до момента, в който от човека остане само онази сила, тласкаща го напред. А за Дон Жуан тази сила е любовта – въплътена в образа на починалата Доня Анна. Тази роля е измислена от режисьора специално за Кали. Доня Анна се появява пред очите на Дон Жуан всеки път, когато болката от получената смъртоносна рана стане нетърпима и той е на крачка от смъртта.

Пиесата „Дон Жуан или Завещанието на стария женкар” е играна с огромен успех в над 20 държави и е преведена на почти всички европейски езици. В българската постановка, освен Кали и Искрен Пецов, участват актьорите: Светослав Пеев, Димо Алексиев, Анна Топалова, Валентин Балабанов и музикантът Иван Лечев.

Прочетено: 2549 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.