Начало » Лайфстайл » Българи грабнаха първото място в международния фестивал “JAM ON IT 7 – ЗАРЕДИ СЕ 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ”

Лайфстайл


Българи грабнаха първото място в международния фестивал “JAM ON IT 7 – ЗАРЕДИ СЕ 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ” Българи грабнаха първото място в международния фестивал “JAM ON IT 7 – ЗАРЕДИ СЕ 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ”

01 Октомври 2007 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

NESCAFE 3in1 и Sleepwalkingz разделиха наградата между двата най-добри брейк състава

В Родопския драматичен театър в Смолян, завърши 3-дневната състезателна част на седмия младежки фестивал “JAM ON IT – Зареди се 3 пъти повече”. Шоу спектаклите на гост изпълнителите от САЩ, Германия, Великобритания и България продължават и тази вечер, 1 октомври, от 19 ч. в Античния театър на Пловдив. Утре, 2 октомври, от 19 ч. пред Народния театър в София ще бъде заключителният концерт на хип-хоп фестивала. Входът за шоу пограмите е свободен.

NESCAFE 3in1 върна фестивала към смолянските му корени и мащабът му накара местната управа да го обяви за традиционен, наравно с „Орфеевите дни”. Състезанието беше открито от кмета на Смолян, госпожа Дора Янкова, която призна, че хип-хопът е културата на младите и даде думата си пред няколко стотин души следващото издание да бъде подкрепено и от община Смолян.

Международното 5-членно жури от Германия, Хърватия и България присъди почетното първо място на брейк формацията от Враца и София Monstribe. След оспорван финал второто място беше присъдено на групата брейкъри Effect от Плевен. Достойният и професионален двубой накара организаторите от Sleepwalkingz Crew да поделят наградaта на NESCAFE 3in1 от 1500 евро между двата отбора. Победителите получиха 1000 евро, а класираните на второ място – 500 евро. Според регламента всеки двоубой беше с продължителност 7 минути, в които брейкърите демонстрираха техника, умения, артистизъм и темперамент.

Общо 20 отбора от брейкъри на възраст между 10 и 40 години от Сърбия, Гърция, Румъния и България се бориха за първото място. Групи от Плевен, Видин, Шумен, Стара Загора, Хасково, Враца, Пловдив, София, Русе, Белене, Ямбол и Червен бряг представиха България.

Специалните гости от САЩ – HaviKoro, които са тук с подкрепата на Посолството на САЩ в България, локинг танцьорът от Германия Bubble Zoo, домакините Sleepwalkingz и техните приятели от джаз бенда Канопус, Ударната група, DJ Skill и Спенс ще вдигнат градусите на шоу спектаклите в Пловдив и София днес и утре. Небезизвестният рапър Спенс ще представи ексклузивно най-новата си песен „Игрището” от предстоящия си албум. Всички фенове и зрители на събитието ще получат и чаша горещо NESCAFE 3in1. Тези и други изненади ще взривят публиката до края на “JAM ON IT 7 – Зареди се 3 пъти повече”.

Прочетено: 3916 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.