Начало » Мода » IWOSTIN – сериозна заявка на пазара за медицинска козметика в България

Мода


IWOSTIN – сериозна заявка на пазара за медицинска козметика в България IWOSTIN – сериозна заявка на пазара за медицинска козметика в България

25 Април 2008 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Мода

   increase  decrease

Полската фирма Непентес пуска медицинска козметика на българския пазар

Полската компания Непентес направи сериозна заявка към българския пазар за медицинска козметика. Във „водната” обстановка на басейн „Атама”, Кемпински хотел Зографски, компанията представи пред журналисти и дерматолози серията продукти за чувствителна кожа Iwostin (Ивостин).

Дерматологът доктор Гриша Матеев говори за проблемите на чувствителната кожа и подходящите за нея грижи. Той посочи данни от скорошно изследване в Канада, според които 56% от жените страдат от проблемите на чувствителната кожа, 24% са имали реакция от козметични продукти, 46.4% от жените с чувствителна кожа имат и суха кожа, а 46.3% са посещавали дерматолог. Симптомите на чувствителната кожа се проявяват под формата на зачервяване, парене, сърбеж и нетолерантност към голяма част от хигиенните продукти и локалната козметика. Причините могат да бъдат както вътрешни, така и външни фактори - замърсената околна среда и температурните промени. Поради специфичните си нужди, чувствителната кожа трябва да бъде третирана само с продукти, специално разработени за нея, които не причиняват дразнене.

Мачей Сконечни, Медицински директор на Непентес, разкри подробности за продуктовата линия Iwostin, която е достъпна в България от пролетта на 2008г. Тя включва термална вода Iwostin, кубче за миене, хипоалергичен гел за миене, овлажняващо тоалетно мляко, почистващо-успокояващ лосион, полумазен крем и нощен крем с витамини C и Е. Тези витамини се съдържат и в интензивно овлажняващите кремове за дехидратирана кожа, които са обогатени и с олио от макадамиа и UVA и UVB филтри. Гелът за очи съдържа комплекс Eyeliss ®, чист кофеин и алантоин. Той намалява отоците и изсветлява сенките под очите.

Водещите на събитието Таня и Калина от „Следобед с TV7” споделиха колко голяма е отговорността да се грижим за чувствителната кожа и станаха първите жени в България, тествали Iwostin.

Всички продукти с марката Iwostin са разработени със съдействието на специалисти в областта на дерматологията, козметологията и биотехнологията. Много от тях са патентовани като най-нови постижения в сферата на дермокозметиката. Продуктите се препоръчват от Българското дерматологично дружество и са достъпни единствено в аптеките.

Прочетено: 3843 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.