Начало » Лайфстайл » Интересни факти за Леброн Джеймс

Лайфстайл


Интересни факти за Леброн Джеймс Интересни факти за Леброн Джеймс

22 Април 2015 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

Леброн Джеймс безспорно е най-голямото име сред действащите баскетболисти в НБА. С феноменалните си постижения досега 30-годишният американец вече е легенда в най-добрата баскетболна лига на планетата. Джеймс има милиони фенове по света, които живо се интересуват от всяка една подробност от живота на супер звездата.

Ето и някои интригуващи факти за лекото крило на Кливлънд Кавалиърс:

Служи си еднакво добре и с двете ръце
Леброн пише и се храни с лявата си ръка, докато дясната му служи да стреля и да прави страхотни добавки в подкошието. Много малко хора са сръчни и с двете ръце, а Джеймс е може би един от най-известните от тях.

Любим предмет в училище
Като ученик бъдещата супер звезда на НБА с най-голямо желание е посещавал часовете по приложно изкуство. За артистичните му наклонности говорят маратонките с отличителен дизайн, които той носи.



Футболна кариера
Малко известен факт е, че Леброн Джеймс е тренирал американски футбол в гимназията. Той е бил толкова добър, че е смятал да прави кариера в този спорт. В крайна сметка избира баскетбола и определено взима правилното решение. Той има две шампионски титли с Маями Хийт, а според най-актуалните залози за баскетбол Джеймс и настоящите му съотборници в Кливлънд са сред основните претенденти за трофея в НБА през този сезон.

Близък приятел на Джей Зи
Леброн Джеймс поддържа дългогодишно приятелство с R’N’B звездата Джей Зи. Двамата често пускат снимки в социалните мрежи, на които са заедно, a етикета под тях почти винаги е "La Familia"

Исторически пробив в модата
Джеймс е първият афро-американец, който се появява на корицата на водещото модно списание Vogue. Това се случва през април 2008 година.

Глория, младата майка на Леброн
Майката на Леброн Джеймс е едва на 16 години, когато ражда своя син. Малко, след като Леброн се появява на бял свят, баща му напуска семейното огнище. На дясното си рамо той има татуировка, изобразяваща лъвица с корона с името "Глория". През 2004 Джеймс заедно с майка си основават фондация, която се грижи за деца с един родител.

Труден характер
Леброн не е бил сред най-милите деца в училище. Характерът му не се променя особено и по-късно. По време на Олимпиадата през 2008 година става ясно, че той иска да напусне отбора на САЩ, тъй като никой от съотборниците му не е могъл да го понася.

Фланелка с номер шест
Първото дете на Джеймс е родено на 6-ти октомври, а второто в шестия месец от годината- юни. Именно поради тази причина той избира да носи фланелка с номер шест в тима на Маями Хийт.

Нещо повече от фен на Ливърпул
Леброн Джеймс притежава акции от легендарния английски клуб Ливърпул, както и от Висшата лига.

Други любопитни факти за Джеймс
Най-младият в историята на НБА, избиран под номер едно в драфта, когато е едва на 18 години Най-младият играч от НБА, отбелязал 40 или повече точки в мач от лигата- на 19 години и 88 дни Известен е с прякора "Крал Джеймс"

Прочетено: 4591 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.