Начало » Лайфстайл » Вики от Мастило и Гери от „Огледала” триумфират в дамския офроуд „Грация и мощ”

Лайфстайл


Вики от Мастило и Гери от „Огледала” триумфират в дамския офроуд „Грация и мощ” Вики от Мастило и Гери от „Огледала” триумфират в дамския офроуд „Грация и мощ”

23 Септември 2007 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

Вики от група „Мастило” и Гери от предаването „Огледала” по бТВ спечелиха призови места в двете състезателни дисциплини на ежегодното дамско офроуд състезание „Грация и Мощ” в Банско. Вики се класира първа в състезанието с АТВ-четириколесни машини в събота, а Гери грабна първото място в старта с автомобили 4Х4 в неделя.

В надпреварата с четириколки на второ и трето място съответно останаха Гери от предаването „Огледала” и Елеонора Манчева, Мисис Вселена 2007 г. Призовите места щурмуваха също Мая Савова, съпруга на спортния журналист Крум Савов, и Галена Стоичкова, Мис България-Вселена 2006 г.

„Грация и мощ” се проведе в Банско от 21 до 23 септември. Победата на Вики в ралито с „малките бръмчалки” бе изненада за всички, тъй като днешното състезание бе първата й среща с офроуд приключенията. Тя обаче показа искински талант и лиши Гери от първото място. Нежната светска репортерка на „Огледала” се очертаваше като безпорен фаворит в надпреварата с най-добро време във всички стартове, но преобръщане във финалния кръг я лиши от първото място. Гери има повече от една година стаж в управлението на четириколка по туристическите пътеки на Витоша.

Зрелищно управление на АТВ показа и Мая Савова, която отпадна от надпреварата след като преобърна своята машина извън трасето. Елеонора Манчева също загуби ценни минути заради падане от четириколката, но успя да достигне третото място в надпреварата.

Състезанието между нежните фурии продължи в неделния ден с автомобили 4Х4 по екстремно офроуд трасе под връх „Тодорка”. Тук Гери взе реванш за първия ден от ралито, като извоюва първото място. Втора остана Елеонора Манчева, а трето място зае Галена Стоичкова.

Всички, класирали се на първо, второ и трето място получиха златни колиета от SSG, Сервизи от „Стъклен свят” и комплект масла за пълна смята от Статойл.

Дамското офроуд рали „Грация и Мощ” се провежда за трета поредна година. То е кръг от Дамския офроуд шампионат. В него, освен VIP-дами, в клас „Експерт” позициите си защитаваха и претендентките за титла в шампионата.

За първи път домакин на състезанието е гр. Банско, благодарение на спонсорите от България Холидейз, които осигуриха настаняване на всички участници в х-л „Перун”. Организатори на Грация и Мощ са Клуб 4Х4 Адвенчър и „България Холидейз”.

Прочетено: 4883 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.