Начало » Технологии » Известни художници от цял свят създават дизайнерска колекция ноутбук мишки

Технологии


Известни художници от цял свят създават дизайнерска колекция ноутбук мишки Известни художници от цял свят създават дизайнерска колекция ноутбук мишки

22 Ноември 2011 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Технологии

   increase  decrease

Петима от най-известните съвременни художници разработиха специален графичен дизайн за новата колекция ноутбук мишки на Майкрософт - Wireless Mobile Mouse 3500 Studio Series - Artist Edition. Кира Джеймисън, Мат Мур, Лин Олофсдотер, Майк Пери и Джон Уан приеха творческото предизвикателство на високотехнологичната компания и създадоха шест различни модела, които заедно формират вълнуваща и свежа колекция. Всеки от тях отразява индивидуалния стил на своя автор и представя модерната визия за съчетание на изкуство и технология.

Освен със своя ексклузивен дизайн, мишките от новата серия се отличават и с използването на BlueTrack Technology, благодарение на която могат да работят на всякакви повърхности. В допълнение към това 2.4 GHz безжичната технология позволява стабилна безжична връзка, а „Пъхни и ползвай“ мини трансийвърът е издаден по-малко от сантиметър от USB порта, за да може да остане в компютъра постоянно, предоставяйки мобилност и свобода на потребителя.

С нов графичен дизайн излезе на пазара и лимитираната серия на Microsoft Touch Mouse. Тя е дело на известната нюйоркска художничка Дийн Шук, която претворява плавните движения на ръката при ползване на мишката в сложен калиграфичен мотив.

Повече информация за артистите, създали дизайнерските колекции Wireless Mobile Mouse 3500 Studio Series - Artist Edition и Microsoft Touch Mouse - Artist Edition:

Кира Джеймисън
Кира Джеймисън е родена в Сидни, Австралия и откакто се помни иска да бъде художник или професионален сърфист. През 2006 г. тя придобива двойна бакалавърска степен по изкуство от колежа за изкуство в Куинсленд и университета Грифит - Брисбейн, дипломиорайки се с отличие. През 2007 г. Кира Джеймисън получава Anne & Gordon Samstag International Visual Arts стипендия, която й позволява да продължи обучението си в Калифорнийския институт по изкуствата. Тя е участвала в множество експозиции по света и сега работи като художник в своето собствено студио в Мелбърн. Когато не рисува, може да бъде открита или на плажа, или да плува в океана. Все още обаче не се е научила да сърфира.

Мат Мур
Мат У. Мур е основателят на MWM Graphics студио по дизайн и илюстриране, разположено в Портланд. Мур работи по различни дисциплини – от цветно дигитално илюстриране, през неговия запазен Vectorfunk стил, до свободни по форма рисунки, направени с водни бои или огромни фрески, нарисувани със спрейове. Мур показва творбите си в галерии и съвместно с артисти от различни сектори. Той е и съосновател и дизайнер на Glyph Cue Clothing.

Лин Олофсдотер
Живяла в Грьоинг, Швеция, Лин Олофсдотер е заобиколена с изкуство от ранна възраст, но едва на 20 години решава, че иска да стане художник. След няколко години флиртуване с подвижни графики и реклама, тя осъзнава, че страстта й е рисуването. Изкуството й е океан от романтични истории, вплетени една в друга, които формират палитра рисунки в експлозивни цветове, с намек за сюреаалиизъм и непримиримост. Тези нейни качества привличат клиенти като Samsung, Oilily, Bon Magazine, La Perla, Levi’s, а сега и Microsoft Corp.

Майк Пери
Майк Пери работи в Бруклин, Ню Йорк, където създава книги, рисунки, вестници, дрехи, картини и илюстрации навсякъде, където е възможно. В момента работи над две нови книги, както и над ново списание, което започва да създава през 2007 г. Пери създава нов тип шрифтове и графики, които неизбежно еволюират в неговите нови творби. Негови клиенти са били Apple, The New York Times, Dwell Media, Target, Urban Outfitters, eMusic и Nike.

Джони Уан
Джони Уан твори в стоманения град Шефилд, Великобритания и черпи вдъхновение от страстта си към антични култури, форми и симетричните бръчки по лицата на хората. Той харесва новите предизвикателства и търси начини да адаптира своя уникален изобразителен стил, за да подхожда на разнообразните задачи, по които работи. Обикновено може да го откриете в любимата му кафетерия, опитвайки се да превземе света чрез рисунките си.

Дийн Шук
Дийн Шук работи в Ню Йорк като арт директор, художник и артист. Тя е наемана от компании като American Express, Levi’s, Nike, Converse, Swatch, Target, MTV, Nickelodeon, The Gap, Urban Outfitters, The Guardian, T Magazine и The New York Times Magazine. Творбите на Шук са вдъхновени от природата, космоса и живота, често съчетавайки реалистичното с фантастичното. Рисунки на Дийн са показвани из целия свят.

Прочетено: 2591 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.