Начало » Музика » Наша цигуларка записва музика за холивудски филми

Музика


Наша цигуларка записва музика за холивудски филми Наша цигуларка записва музика за холивудски филми

23 Септември 2008 Infotech.bg   |  Коментари [0] Категория › Музика

   increase  decrease

Гергана Алексиева, популярна като една от талантливите музикантки от квартет Hypnotic, записва музика за холивудски филми. Гергана поделя времето си между ангажиментите в "Шоуто на Азис" със записи за филмите "Номад", "Животът на Пучини", "Хотел Роанда". Красавицата се гордее с участието на невероятните звуци на цигулката си и в "The Punisher" - с Джон Траволта, и в култовия "Хористите", който получава номинация "Оскар" за най-добър европейски филм.

Това става възможно, благодарение на факта, че Гергана свири на цигулка в оркестър СИФ309 с директор Борис Чучков, който записва в България музиката за големи международни продукции. Най-даровитите български класически музиканти са част от престижния екип. Гергана Алексиева е забелязана от Борис Чучков още по време на следването й в 3-ти курс на Музикалната Академия. По това време тя записва цигулки за някои от най-известните български поп музиканти (Гери е записвала цигулки за “Любовта е по силна от всичко" на Лили Иванова, за Дони и Нети, за “Кажи ми” на група САФО, за албума на Стефан Вьлдобрев "Пропаганда", за "Ако си дал" на Мариана Попова, за “Малък дъжд” на Дани Милев, за парчето на Аксиния “Baby”...). Впечатлен от запомнящото се присъствие на цигуларката в "Давам всичко за теб" и "Искам" на Графа, Чучков й предлага да се включи в оркестъра, за който пишат парчета някои от най-големите филмови композитори. Гергана без колебание приема и вече няколко години свири в него.

От 2 месеца тя свири на нова цигулка, след "трудова злополука" на предишния й инструмент в "Шоуто на Азис". По време на репетиции за известното предаване по ТВ 2, балерина от екипа по невнимание стъпва върху цигулката на Гергана. Останалите момичета от квартет Hypnotic дълго се чудят как да съобщят на Гери най-лошата за един музикант новина. Счупената цигулка поражда много съчувствие в целия екип на предаването. Ботушите на балерината, която уцелва цигулката, дълго време "стоят наказани" до стената на репетиционната. Екипът на предаването събира средства за нов инструмент. Новата цигулка е изработена по поръчка на Гергана от българския майстор Едрю Едрев, работил дълги години в Италия, който е правил инструменти за някои от най-известните имена в света.

Щастливата развръзка помага на Гергана без никаква почивка да продължи да свири всяка вечер в оркестъра към "Шоуто на Азис" и да записва парчета с Боряна, Марина и Мария от квартет Hypnotic. Красавиците сериозно са се заели със записите за първия си албум. До момента със сигурност в него ще влязат 3 парчета - виртуозно изпълненото Libertango, атрактивния аранжимент на "Танц със саби" на Хачетурян и поднесено по неочакван начин циганско парче, част от саундтрака към филма "Черна котка бял котарак" на Костурица. Всички аранжименти на парчетата са дело на италианския композитор, работил със самия Андреа Бочели - Маурицио Абени.

Прочетено: 4115 пъти



 

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.