Начало » Лайфстайл » Режисьорът Стилян Иванов посвети филм на траките

Лайфстайл


Режисьорът Стилян Иванов посвети филм на траките Режисьорът Стилян Иванов посвети филм на траките

23 Февруари 2009 Infotech.bg Коментари [1] Категория › Лайфстайл

   increase  decrease

Оксана Станчева и дъщеричката й дебютират като актриси

Пълнометражен документален филм, посветен на траките, започна да снима режисьорът Стилян Иванов. Лентата разказва за бита, вярата и обичайте на най-древните обитатели на европейския континент.

Снима се на няколко локации, като във филма има раждане, смърт, борби, еротични сцени и др. Дебют в лентата правят астроложката и психолог Оксана Станчева и дъщеричката й, които се справят блестящо като актриси. Екс-водещата на предаването “Иначе” Гергана Стоянова пък влезе в ролята на майка, която с много мъки изражда първото си дете. Най-малката актриса пък бе само на 1-на годинка и от страх напишка цялата снимачна площадка. “Ще ни върви по вода”, шегуваше се асистент режисьорката Нина Никол след “наводнението” от бебето. В лентата участва и актьорът от “Истината за Орфей” Тони Петров.

Малко известни факти за траките стават ясни във филма, като например, че те попадат под римска власт едва 2 века, след като това се случва с именитите им съседи елините. Интересен факт е и, че този народ е погребвал хората си със златна маска, години след като елините забравят този обичай. Продуцентите “Додо филм” заснемат лентата по поръчка на една от най-големите американски дистрибуторски компании, които по цял свят разпространяват другото творение на Стилян Иванов “Истината за Орфей”. Премиерата на “Траките” е планирана за 24-ти май, а дотогава на оператора Мирослав Евдосиев му предстоят снимки и в Турция, Гърция, Египет. Освен възтановки, зрителите ще видят кадри и от почти всички тракийски обекти открити от 19-ти век до наши дни.

Прочетено: 4572 пъти



 

Коментари

21 Март 2009 Gabriela:

Любопитно,защо никъде при презентацията на "Истината за Орфей"и т.н. не се споменава кой е авторът на прекрасната и божествена музика??? Кой филм би имал завършен и цялостен вид без музиката,която често оставя много по-дълбоки впечатления?!!?Особено в случаите,когато този филм дължи своята популярност най-вече и на ефектите и разбира се на присъствието на голите тела!

Хумор и забава

Блондинка с къса пола се качва по стълби. След нея върви мъж и поглежда под полата й. Блондинката ядосана се обръща:
- Как не ви е срам! Вие не сте никакъв джентълмен.
- А вие не сте никаква блондинка - отговорил джентълменът.